Help ons aan 10.000€ om 100 jongeren naar de COP26 te sturen, steun het Glasgow Fonds!

€ 6614 / € 10 000

Al €6614 verzameld – 66% van het totale doel!

Save the planet from capitalism!

In 2019 betoogden en staakten we overal ter wereld massaal voor het klimaat. De overstromingen, pandemie, bosbranden, aardbevingen, hittegolven, …  tonen dat de nood aan klimaatstrijd sindsdien enkel toegenomen is. De Actief Linkse Studenten (ALS) en Campagne ROSA nemen verschillende initiatieven, waaronder een internationale mobilisatie naar  Glasgow (Schotland) om de klimaatbeweging te versterken met het vierdaagse actieweekend van International Socialist Alternative (ISA). Wil jij de klimaatcatastrofes ook niet langer accepteren? Steun dan deze  jongeren om de komende maanden in Glasgow klimaatactie af te dwingen.

Waarom we naar Glasgow willen en jouw financiële steun nodig hebben

Overstromingen in Wallonië en de vervuiling van het grote chemiebedrijf 3M in Antwerpen tonen dat de klimaatcrisis  de werkende klasse en de armen het hardst treft. Wij willen dat niet zomaar aanvaarden. Daarom gaan we de uitdaging aan om met minstens 100 vanuit België naar Glasgow te reizen om er actie te gaan voeren. Bovendien organiseren we er met ISA ook ontmoetingen met klimaatactivisten vanover de hele wereld over hoe we een klimaatbeweging kunnen opbouwen die de belangen van mens  en planeet verbindt via een socialistisch programma van maatschappijverandering. Zo staan we niet langer toe dat de klimaatbeweging wordt gebruikt  om asociale maatregelen te verdedigen die de armsten doen opdraaien voor de klimaatcrisis.

Wat hebben we nodig?

De 100 jongeren die meegaan naar Glasgow betalen daar zelf ook voor, maar de reis, verblijf, het vereiste paspoort en de verplichte PCR testen doen de kosten voor het actieweekend hoog oplopen. Om dat alles te betalen en te vermijden dat jongeren niet mee zouden gaan uit geldgebrek willen we in de komende maanden 10.000€ ophalen. Wil jij 100 jongeren  helpen in hun noodzakelijke strijd? Vul dan het onderstaande formulier in! 

Wie zijn we

ALS en ROSA organiseren jongeren in heel België tegen discriminatie, klimaatverandering, oorlog, besparingen en ander onrecht… In de strijdbeweging van mensen zonder papieren stonden we vooraan op de barricades, maar ook toen de vakbondsmilitanten van de Universiteit Gent hun succesvolle strijd aangingen voor een minimumloon van 14 € speelden we een belangrijke rol in het opbouwen van solidariteit tussen  personeel en studenten. Om dat alles te kunnen halen we het hele jaar door financiële steun op. Zo blijven we bovendien financieel onafhankelijk en bouwen we echte ‘grassroots’ jongeren en werkende klasse bewegingen op.

Al €6614 verzameld – 66% van het totale doel!

€ 6614 / € 10 000