Protestactie tegen komst Marine Le Pen

Op woensdag 28 mei wordt in Brussel actie gevoerd tegen de komst van Marine Le Pen. De overwinning van het Franse Front National dat 24 zetels binnenhaalde, zorgde voor een schok onder heel wat antifascisten en linkse militanten. Het verzet tegen extreemrechts moet zich organiseren en dit verzet koppelen aan een programma dat antwoorden biedt op de voedingsbodem van extreemrechts. Ingaan tegen het besparingsbeleid en het formuleren van alternatieven met nadruk op werk, huisvesting en openbare diensten, is daarbij essentieel.

Le Pen komt naar Brussel om onderhandelingen te starten om een Europese fractie op te zetten. Daarvoor zijn 25 zetels uit 7 landen nodig. De alliantie waar extreemrechts voor de verkiezingen aan werkte, kan rekenen op verkozenen uit 5 landen. Le Pen wil ongetwijfeld ook Lega Nord overhalen en zoekt nog een laatste partner. (Zie ook de eerste reactie van Blokbuster op de verkiezingen).

Tijdens de verkiezingscampagne liet vader Le Pen zich nog opmerken met een bijzonder racistische uitspraak. Hij stelde dat een verspreiding van het Ebolavirus een antwoord kan bieden op het probleem van de migratie uit Afrika…

Er is een oproep tot actie op 28 mei, een oproep die mee ondersteund wordt door de Actief Linkse Studenten en door Blokbuster. Er wordt om 18u30 verzameld aan het Europees Parlement aan het Luxemburgplein. 

Facebook evenement