Actie. Geen Schild & Vrienden en Van Langenhove aan UGent en in Gent!

Betoging op 23 juni laatstleden in Gent.

Oproep voor een actie op 26 september

Op donderdag 26 september wil het extreemrechtse KVHV een meeting organiseren aan de UGent met Dries Van Langenhove, “eindbaas” van Schild en Vrienden en sinds kort parlementslid voor het Vlaams Belang.

Van Langenhove werd formeel in verdenking gesteld voor inbreuken op de racismewet, de negationismewet en de wapenwet. Hij werd als student gesanctioneerd door de UGent en heeft een verbod gekregen de universiteitsgebouwen te betreden.

De rector van de UGent wil dan ook geen lokalen ter beschikking stellen voor deze meeting. KVHV kondigde aan hiertegen te zullen procederen.

Schild en Vrienden liet zich afgelopen jaren niet enkel opmerken door haar haatcampagnes op sociale media, maar ook door een reeks intimidaties en gewelddadige acties. Daarbij schuwen ze ook geen doodsbedreigingen voor al wie zich kritisch uit over de organisatie. Voor zulke haatzaaierij, racistische en discriminerende opvattingen, voor zulk extreemrechts project, kan volgens ons geen plek zijn aan de UGent en in onze stad.

Wij willen een duidelijke stem laten horen voor een sociale, solidaire en verdraagzame samenleving. Een samenleving waar racisme, discriminatie en fascisme geen plek hebben.

We roepen dan ook iedereen op om mee te protesteren mocht de meeting met Van Langenhove toch plaats vinden.

Facebook evenement