Maandag protest tegen komst Salvini naar Antwerpen

Maandag protesteren we tegen de komst van Salvini en andere extreemrechtse leiders naar Antwerpen. 75 jaar na de bevrijding van Antwerpen zal de Handelsbeurs opnieuw het toneel zijn voor haatdragende toespraken door racisten en fascisten. Gelukkig groeit de steun voor het protest daartegen!

Deze groeiende steun zorgde voor wat paniek bij de veiligheidsdiensten. Vlak aan de Handelsbeurs protesteren, mag hierdoor niet langer. We moeten naar het nabijgelegen Conscienceplein. Daarvoor is er officiële toelating. Het Conscienceplein is op 400 meter van de ingang naar de Handelsbeurs (langs de kant van de Brozestraat zelfs nog dichter). Van daaruit moet ons protest hoorbaar zijn tot aan de Handelsbeurs.

We willen op maandag 2 december zoveel mogelijk antifascisten bijeen brengen. Er zullen slogans geroepen worden en er is ook een open micro. Vreedzaam maar vastberaden protest is de boodschap.

Sociale eisen lijken ons essentieel tegen de extreemrechtse verdeeldheid. Hun racisme en hun seksisme verzwakken onze strijd voor sociale verbetering of ons verzet tegen het asociaal beleid van de regering-Jambon, een beleid waarvan het VB beweert de ‘architect’ te zijn. In de eerste week van december protesteren culturele organisaties en het middenveld. Laten we met het antifascistisch protest van maandag daar ook een bijdrage aan leveren!

Het Vlaams Belang wil zich opnieuw opbouwen in Antwerpen, nadat het jarenlang verzwakt is. Het stoomt jongeren zoals die van Schild & Vrienden klaar. Dit kan tot incidenten leiden, in het bijzonder onder jongeren. Beter voorkomen dan achteraf met de gebakken peren zitten. Antifascistisch protest is nu des te belangrijker om hen geen ruimte te laten om een arrogant zelfvertrouwen te laten kweken dat onvermijdelijk tot gewelddaden en incidenten leidt.

Kortom: redenen genoeg om onze stem maandag luid en duidelijk te laten horen. Salvini en co zijn hier niet welkom!

-> Facebook evenement