Summercamp 2021 – Against Opression & Capitalism

De inschrijvingen voor ons zomerkamp van 2 tot 8 juli lopen vlot binnen. We tellen al ongeveer 150 deelnemers en er is nog plaats. Er is officieel groen licht voor zomerkampen. Start je zomer dus met een stevige portie politieke vorming en een vleugje ontspanning in aangenaam revolutionair gezelschap.

In het openingsweekend van het zomerkamp gaan we dieper in op de vele crises van het kapitalisme en de strijd tegen de gevolgen hiervan. We starten met elementen uit de wereldsituatie: van de massastrijd in Myanmar, Chili en Colombia over de groeiende koude oorlog tussen de VS en China, de bezetting en kolonisatie van Palestina tot de strijd tegen patenten. Daarna gaan we in op de strijd van de arbeidersbeweging in eigen land. In een plenaire meeting besteden we aandacht aan enkele recente overwinningen, zoals aan de UGent. Op zondag bespreken we de rol van marxisten in verschillende bewegingen, onder meer tegen racisme, genderonderdrukking en klimaatverandering. We stellen International Socialist Alternative voor.

Na het weekend volgen nog vier themadagen. Op maandag gaan we na hoe het kapitalisme functioneert met workshops over kwesties als de rol van de staat, imperialisme en oorlog, uitbuiting en de ABC’s van marxistische economie, de verhouding tussen mens en natuur en hoe het kapitalisme is ontstaan. Op dinsdag staat Campagne ROSA centraal met workshops over klasse en identiteit, een socialistisch-feministische benadering van de seksindustrie, LGBTQI+-onderdrukking, trans- en queerfobie, en ook een workshop over sport en seksisme. Eveneens op dinsdag zijn er workshops over de strijd tegen extreemrechts en gaan we dieper in op het programma en de methoden van revolutionaire socialisten. Op woensdag blikken we terug op enkele historische momenten zoals de revoluties in Rusland (1917) en Iran (1978-79) en op de Commune van Parijs. Er is ook een workshop over Rosa Luxemburg. Op donderdag sluiten we af met workshops over strijdmethodes voor systeemverandering, waarbij we ingaan op de groei van de Amerikaanse linkerzijde, maar onder meer ook op de rol van stakingen en van de arbeidersklasse.

Dit zijn maar enkele elementen uit het rijkelijk gevulde programma voor ons zomerkamp. Het volledige programma vind je op onze websites. Daar staat er ook meer praktische informatie. Aarzel niet, schrijf je in en begin je zomer met een stevige portie verzet tegen onderdrukking en kapitalisme!

🌞 PRAKTISCHE INFORMATIE

Het kamp vindt plaats van vrijdagavond 2 juli tot donderdagmiddag 8 juli. Iedereen is welkom: scholieren, studenten, werkenden, gepensioneerden,… Het is mogelijk één of enkele dagen te komen – voor werkenden voorzien we een speciaal programma in het weekend – maar uiteraard is iedereen uitgenodigd voor de hele duur van het kamp. Er is mogelijkheid in tent of een van de slaapzalen te overnachten. Tijdens het weekend worden babysit en kinderanimatie voorzien. ⛺ De viggel – Bree Limburg 

Facebook event hier

✍️ INSCRIJVINGEN

Via mail of via de link op het FB-event en onze sites. Meld bij inschrijvingen of je speciale voedingswensen hebt (veggie, halal, …) en of er kinderen meekomen. Betaling op rekeningnr BE86 5230 8092 4650 met vermelding “kamp 2021 + naam”. Voorverkoop tot 15 mei.

Inschrijving hier