6 maart: anti-NSV betoging in Gent!

Op donderdag 6 maart organiseert de NSV (Nationalistische Studenten Vereniging) een betoging door Gent. De NSV is de officieuze studentenclub van het Vlaams Belang. Kopstukken als Dewinter, Vanhecke en Valkeniers komen uit de NSV-rangen. Officieel bestaan er natuurlijk geen banden zodat de NSV geregeld wat ‘radicaler’ uit de hoek mag komen.

 

Zo stelde de Hasseltse NSV-praeses: “Eens de democratie in chaos inéénstuikt, hoop ik dat er een ijzeren fascistische hand is om over te nemen” . In Antwerpen loopt er momenteel een proces tegen vijf personen die tijdens de NSV-betoging vorig jaar het café ‘Markies de Sade’ aan diggelen sloegen.

Binnen VB-rangen dekt men dit echter met de ‘mantel der liefde’ toe. Zo stelde Valkeniers (mede-oprichter van het NSV) dat hij zich “helemaal niet schaamt voor het occasionele straatgeweld” van de NSV. Naar buiten toe probeert de NSV zich ook voor te stellen als een ‘gewone’, rechtse studentenclub en proberen ze zelfs erkend te raken als officiële studentenorganisatie aan de unief.

De NSV is echter géén studentenorganisatie als een ander. Ze wil op straat komen om gedurende één avond de studentenbuurt in te palmen. Daarbij zal ze geen geweld schuwen tegen diegenen met een andere huidskleur, of diegenen die er “anders” uitzien. We mogen daarom de straten van Gent niet aan hen overlaten. Geen fascistenmars in onze stad! Het thema van dit jaar luidt ‘Ik wil jou voor Vlaanderen’. Zo hopen ze in te spelen op de communautaire crisis die ons land nu al meer dan een half jaar in de greep houdt. De traditionele politici hebben maandenlang liggen ruziën. Ondertussen werd de koopkracht van de gewone, werkende mensen aangetast en groeit de kloof tussen arm en rijk. Ook veel studenten hebben het steeds moeilijker om het einde van de week te halen. Het ongenoegen tegenover de a-sociale traditionele politiek vormt, bij gebrek aan een alternatief, de basis waarop VB en NSV teren.

Hun antwoord op deze problemen bestaat echter enkel uit verdeeldheid: racisme, nationalisme en een hardere neoliberale politiek. Wij denken dat enkel een echt, links alternatief op het huidige beleid, extreem-rechts kan stoppen. Daarom betogen wij voor solidariteit en een links alternatief op het rechtse beleid !

Redenen genoeg dus om mee te werken aan deze campagne & om van de anti-NSV betoging op 6 maart in Gent een daverend succes te maken. 3 jaar geleden mobiliseerde het NSV 150 extreem-rechtse studenten en hooligans. De anti-fascisten kwamen toen met een veelvoud hiervan op straat. Laat ons ervoor zorgen dat dit jaar diezelfde krachtsverhouding opnieuw duidelijk wordt.

 

Op donderdag 6 maart afspraak om 19u30 aan de Zuid.