Een zomer van verzet!

Ook op deze site beginnen we aan onze zomerse ritme dat wat lager ligt als de rest van het jaar. Tegelijk draait onze jongerenwerking op volle toeren, het is geen weer om binnen te zitten dus trekken we de straat op! Het zal een zomer van verzet worden met daarin drie centrale thema’s: tegen racisme, tegen milieuvervuiling en tegen seksisme. We beginnen tegelijk ook aan de voorbereiding van acties rond deze thema’s. Dat begint met ons zomerkamp volgende week.

Internationaal Verzet, Actief Linkse Studenten en Blokbuster zijn jongerencampagnes die ook voor het komende najaar heel wat plannen aan het smeden zijn. In september is er een anti-racistische mobilisatie in Keulen, in oktober organiseren we in Antwerpen een milieufestival, in december is er een klimaatactie (mogelijk met betoging) en in maart 2009 zijn er de anti-NSV betoging en een actie in het kader van de internationale vrouwendag.

Deze zomer zullen we steun ophalen voor deze campagnes, zowel fysieke als materiële steun van jongeren (en wie zich jong voelt). We zullen stickers verspreiden naast pamfletten, T-shirts, kranten, brochures, badges,… Daarbij vragen we steun maar ook om zelf actief deel te nemen aan het mobiliseren en organiseren van acties en bijeenkomsten.

De zomer van verzet steekt van wal met het jongerenkamp in Zandvliet van 10 tot 13 juli. Daar is er een goed gevuld programma met zowel ruimte voor discussie als voor ontspanning en feest. Er zijn nog plaatsen vrij, dus wie zich alsnog wil inschrijven voor het zomerkamp (of voor enkele dagen), is zeker welkom. Na het zomerkamp volgt al snel het Dourfestival waar we naar jaarlijkse gewoonte een uitgebreide stand hebben.

Hierna volgen uiteraard tal van andere festivals en bijeenkomsten in verschillende regio’s. Op de festivals zullen we rond verschillende thema’s werken. Anti-racisme blijft belangrijk, maar ook rond ecologie en vrouwenrechten hebben we specifiek materiaal. Onze brochures rond anti-fascisme en ecologie zijn nog steeds verkrijgbaar en worden aangevuld met een brochure over seksisme.

Wil je meewerken? Wil je zelf actief worden? Wil je mee bouwen aan een sterker verzet tegen het kapitalisme? Neem dan contact met ons op: info@socialisme.be.

 

Kalender

     

  • 20 september: betoging tegen het anti-islamcongres van Pro Köln, VB,… in Keulen
  • 25 oktober: milieuhappenning van Internationaal Verzet in Antwerpen
  • 6 december: Klimaatactie in Brussel
  • 5 maart 2009: anti-NSV betoging in Leuven
  • 8 maart 2009: actie in het kader van de internationale vrouwendag