4 Oktober: mobilisatie tegen racistische meeting van het Front National

Het FN organiseert op 4 oktober in de wijk Molenbeek een racistische bijeenkomst met als thema “Onveiligheid, een Brusselse catastrofe”.Het doel is duidelijk het stigmatiseren van de mmigrantengemeenschappen, en dan vooral de Arabische gemeenschap, door ze verantwoordelijk te stellen voor de armoede en onveiligheid in Brussel en België.

Uiteraard zijn problemen als werkloosheid, te dure behuizing, onderwijs op twee snelheden etc. realiteit, maar de schuldigen bevinden zich niet in de wijken; zij zitten in de regering of op de beurs! De 30 000 grootste bedrijven in België realiseerden bijvoorbeeld in 2007 een gezamenlijke winst van 77 miljard euro!

In september start het FN zijn campagnes met een nieuwe voorzitter, en wil het zijn imago van corruptie van zich afschudden. Partijen als FN of Vlaams Belang misbruiken sociale problemen, werkloosheid en het falen van de traditionele politiek om stemmen te ronselen, maar in werkelijkheid staan ze voor een antisociale, racistische politiek die evenzeer in dienst staat van het patronaat. Deze racisten willen eveneens de vakbonden aanvallen, die volgens hen “ de economische ontwikkeling vertragen en één van de belangrijkste oorzaken van werkloosheid zijn”, hoewel het net de vakbonden zijn die opkomen voor de arbeiders in een periode waarin loon en koopkracht cruciale vraagstukken zijn. Ze vinden trouwens ook dat “onze bedrijven gehandicapt zijn door een overdreven loonlast”, terwijl FN naar eigen zeggen “dicht bij de mensen staat”…

Daarenboven verbergt FN zijn fascistische sympathieën niet. Hun voorzitter is een bewonderaar van Franco en Léon Degrelle, leider van de Waalse fascisten in WO II. Eigenlijk willen de neofascisten van FN een “verdeel en heers” politiek voeren en volledig de noden van de heersende kapitalistische klasse volgen, om zo de uitbuiting van jongeren en arbeiders te verhogen, of ze nu Belg zijn of niet.

Wat ons verdeelt, verzwakt ons! We moeten reageren tegen racisten en fascisten, waar ze zich ook bevinden. Maar een directe confrontatie geeft hen alleen argumenten ons af te schilderen als crapuul. We moeten ons organiseren, en tonen dat we voor de verbetering van de levensomstandigheden en de wijken zijn, in tegenstelling tot hen. Doe mee aan de betoging van Internationaal Verzet en de Actief Linkse Studenten, vóór jobs en tegen FN en racisme.