24 oktober: nationale conferentie ALS

De Actief Linkse Studenten en Scholieren houden op 24 oktober een nationale conferentie. In september hielden we reeds in tal van steden openingsvergaderingen voor scholieren en studenten. Het bestaan van de Actief Linkse Scholieren werd in Antwerpen ook al opgemerkt door de media die opmerkten dat zes ALS’ers werden opgepakt omdat ze pamfletten durfden uit te delen tegen het hoofddoekenverbod.

 

Met de nationale conferentie van ALS op 24 oktober willen we een eerste evaluatie maken van de lancering in de verschillende regio’s. Onder de slogan “Kapitalisme in crisis, Marx had gelijk” hielden we meetings en gingen we in op de actualiteit van het marxisme.

Op onze nationale conferentie zal worden ingegaan op onze centrale campagnes: de strijd tegen de onderwijsbesparingen en de strijd van jongeren voor werk. Er zal onder meer worden gesproken door Matt Dobson van de Britse campagne “Youth Fight for Jobs” die op 28 november een jongerenmars voor werk organiseert in Londen.

De nationale ALS-conferentie vindt plaats in hetzelfde gebouw als Socialisme 2009 dat aansluitend plaatsvindt. De conferentie start om 10u30 en duurt tot 13u. Alle leden en sympathisanten van ALS zijn uiteraard van harte welkom!