Woensdag bijeenkomst aan de Antwerpse universiteit

Komende woensdag organiseren de Actief Linkse Studenten in Antwerpen opnieuw een bijeenkomst aan de universiteit. Dat is de eerste publieke bijeenkomst sinds 8 oktober. Toen probeerden neo-nazi’s tevergeefs om de ALS-bijeenkomst fysiek onmogelijk te maken. Uiteraard hopen we dat we nu ongestoord kunnen discussiëren, maar uit voorzorg vragen we toch om iets vroeger af te komen zodat we onze bijeenkomst desnoods kunnen verdedigen.

Meeting: hebben jongeren een toekomst?

De gevolgen van de economische crisis worden duidelijker. De werkloosheid onder jongeren is op een jaar tijd met 40% gestegen. Tegen eind 2010 worden dan ook nog eens 200.000 extra werklozen in België verwacht! Jongeren die wel werk vinden, worden vaak geconfronteerd met flexibele en slecht betaalde interimjobs, wat meteen ook de eerste jobs zijn die verdwijnen tijdens de vele herstructureringen die zich aankondigen.

Ook het onderwijs deelt in de klappen. 142 miljoen euro zal er bespaard worden op 2 jaar tijd o.l.v. minister Pacal Smet (sp.a). Dit zal gevolgen hebben voor de kwaliteit van het onderwijs en de werkomstandigheden van het personeel.

Het leven van jongeren en werkenden wordt harder door de stijgende werkloosheid en armoede, afbouw van openbare diensten, interim-contracten… In een dergelijke situatie teert extreem-rechts op het ongenoegen als er geen duidelijk socialistisch alternatief naar voor wordt gebracht. Het gevaar van extreem-rechtste knokploegen wordt opnieuw groter, wat recente gebeurtenissen aantonen.

We zullen strijd moeten voeren om verandering af te dwingen. Daarom lanceren LSP en ALS een campagne voor lokale strijdbare jongerenmarsen. Door mobilisatiecomités op te zetten in op bedrijven, wijken en in scholen willen we een grote groep jongeren en syndicalisten betrekken. Help er mee een succes van te maken!

Kom naar onze meeting! 4 sprekers zullen de thema’s van de meeting inleiden:

     

  • Thomas Dekyvere (KAJ) over jeugdwerkloosheid
  • Jarmo Van Regemorter (ALS) over de strijd tegen racisme
  • Micha Teller (vakbondsafgevaardigde) over besparingen in onderwijs
  • Els Deschoemacker (LSP) met een socialistisch antwoord

 

Meeting, Wo 18/11, 19u30, Univ. A’pen, Stadscampus, Rodestraat 14 A’pen, lokaal R.010