Anti-fascistische betoging in Leuven

Op 19 februari stemt de Algemene Vergadering van Loko over de mogelijke erkenning van de NSV. Dit zou een onwenselijke legitimatie van extreem rechts zijn. Wij nemen dit niet en protesteren. Op 18 februari organiseren we een actie in Leuven.

De NSV is een racistische organisatie met een geschiedenis van gewelddaden tegen vreemden, andersdenkenden, holebi’s,… Zo hebben ze vorig jaar Sans Papiers met wc-papier bekogeld, een student in Leuven het ziekenhuis in geslagen en een activiteit van de ALS in Antwerpen aangevallen. Dit “occasioneel straatgeweld” wordt door oud-NSV’ers zoals Bruno Valkeniers perfect aanvaardbaar gevonden.

Een eventuele erkenning zal voor de NSV een toestroom van financiële middelen en het mogelijke gebruik van universitaire faciliteiten voor het uitdragen van hun haatboodschap betekenen. Zo maakt de Gentse tak van de NSV gebruik van haar recente erkenning om Nick Griffin uit te nodigen, een Europarlementslid van de British Nationalist Party en een man die naar eigen zeggen politiek actief werd na het lezen van Mein Kampf.

Extreem rechts is gegroeid op een ongenoegen waar alle traditionele partijen voor verantwoordelijk zijn. Daarom moet de strijd tegen extreem rechts altijd gekoppeld worden aan de uitbouw aan een links alternatief om die voedingsbodem weg te werken.

Daarnaast blijft een actief verzet tegen extreem rechts nodig om fascistische groeperingen macht over de straten te ontzeggen. Daarom organiseren de Actief Linkse Studenten in Antwerpen op 4 maart de Anti-NSV betoging.

Uit je stem tegen de erkenning van de NSV in Leuven door de petitie te tekenen en op donderdag 18 februari mee te betogen om 19.00 uur op het Ladeuzeplein.

Contacteer als_leuven@hotmail.com bij vragen.

In Leuven organiseren we op 25 februari om 20.00 uur in het MTC een meeting over extreem rechts en de methode om het te bestrijden.