CWI: Grieks Zomerkamp 2010

Zoals elk jaar vindt in juli de Zomerschool van het CWI plaats in België. Naast deze internationale meeting kunnen we ook jaarlijks uitkijken naar het Y.R.E. (Youth against Racism in Europe) Zomerkamp van onze Griekse zusterorganisatie Xekinima. Enkele honderden kameraden van Griekenland, maar ook van andere landen ter wereld nemen hieraan deel. Vorig jaar waren er delegaties uit onder andere (Grieks & Turks) Cyprus, Albanië, Italië, Tsjechië, Duitsland, Frankrijk, België en Iran.

Dit jaar vindt het zomerkamp plaats van vrijdag 23 juli tot zondag 1 augustus op Naxos, één van de mooie eilanden van de Cycladen in het midden van de Egeïsche Archipel. Er is een politiek morgen- en avondprogramma, feestjes en muzikale avonden, films, theatervoorstellingen, een georganiseerde tour om het eiland te leren kennen,… Vertaling in het Engels is steeds voorzien.

De prijs van het zomerkamp zal maximum 150 euro bedragen. Het vervoer vanuit Athene is inbegrepen, net als het volledige aanbod en de kampeerruimte. Daarnaast dien je de kost voor je vliegticket in rekening te brengen. Verder wordt een degelijke keuken, met eten en drinken aan schappelijke prijzen voorzien. De kampeerplaats heeft o.a. douches, badkamers, een kruidenierswinkeltje, een bar en vlakbij het strand. Tent en slaapzak dien je zelf mee te brengen.

Het is een unieke ervaring die de Griekse afdeling van onze internationale aanbiedt. De economische en politieke situatie in Griekenland en de rol van onze internationale daar geeft heel wat stof tot bijzonder interessante discussies. We doen dan ook een oproep aan de kameraden die het mogelijk achten (financieel en qua tijd) om deel te nemen aan dit zomerkamp.

Indien je geïnteresseerd bent, kan je contact opnemen met Wouter W. (0499/355086).