25 september: protestactie aan Millionaire Fair in Antwerpen

Van 23 tot en met 26 september wordt in de Antwerp Expo een orgie van luxe en buitensporige weelde tentoongespreid. De Millionaire Fair brengt de meest exclusieve producten voor een publiek, dat het zelf omschrijft als “rich&famous, ceo’s, ondernemers en netwerkers.”

Om diegenen die graag bij de rijksten zouden behoren over de streep te trekken, wordt er op gewezen dat ook de media aanwezig zullen zijn. Wat de organisatoren van deze beurs niet vermelden, is dat er ook gewone jongeren en werkenden uit de buurt zullen komen. Maar dan wel om te protesteren!

In Antwerpen is het aantal jonge werklozen (-25 jaar) op twee jaar tijd met 50% toegenomen. Niet ver van de plaats waar de luxebeurs zal plaatsvinden, is één van de armste wijken van de stad, het Kiel. Daar is meer dan 20% van de bevolking werkloos. Jongeren in deze wijk zullen niet naar de Millionaire Fair trekken om er een nieuwe Rolls Royce, luxeboot of horloge met diamant te kopen.

Wij zullen met werkenden en jongeren uit de buurt actie voeren aan de Millionaire Fair. Niet om de individuele bezoekers aan te pakken, maar wel om de enorme kloof tussen rijk en arm aan te klagen. De extreme luxe maakt duidelijk dat er rijkdom genoeg aanwezig is. Alleen wordt deze niet gebruikt in het belang van de meerderheid van de bevolking. Het kapitalisme leidt tot een scherpe tegenstelling tussen een kleiner wordende minderheid die steeds meer rijkdom heeft en een groeiende meerderheid die meer miserie kent.

Vorig jaar steeg de werkloosheid, tegelijk zijn de tien rijkste families van dit land opnieuw een pak rijker geworden. Ze zagen hun vermogen met 3,6 miljard euro toenemen tot 17,4 miljard! Tien families zijn op zich dus goed voor zowat het volledige bedrag dat de volgende regering bij ons wil komen besparen! Wij aanvaarden dit niet en gaan in verzet. We willen jongeren en werkenden organiseren om samen in actie te komen. Bouw mee aan de actie aan de Millionaire Fair in Antwerpen op 25 september!