Nieuw schooljaar – doe mee met het verzet!

De Actief Linkse Scholieren starten het nieuwe schooljaar met een agenda van verzet tegen oorlog, racisme, uitbuiting en kapitalisme. Dit systeem heeft ons geen toekomst aan te bieden, enkel werkloosheid en uitzichtloosheid. Wij komen op voor meer middelen voor onderwijs, werk voor iedereen, het stopzetten van de oorlogen in Irak en Afghanistan, de stopzetting van de vernietiging van ons milieu,… We komen op voor een andere wereld, een socialistische samenleving waarin de behoeften van de meerderheid van de bevolking centraal staan en niet de winsten van een kleine minderheid.

De komende weken staan verschillende acties op de agenda. Een overzichtje:
* Verzet tegen de oorlog: we voeren in het Gentse actie naar aanleiding van de Defensietop die daar eind september plaats vindt, een bijeenkomst van de Europese ministers van oorlog die er zullen spreken over het verder opdrijven van de oorlogsinsppaningen. Op 18 maart betogen we in Aalter, in de thuisstad van “onze” minister van defensie De Crem. Op 23 september is er een grote anti-oorlogsbetoging in Gent.
* Verzet tegen jongerenwerkloosheid en armoede: we voeren in Antwerpen actie aan de Millionair Fair, een bijeenkomst van rijken die op een beurs nagaan hoe ze overtollige miljoenen kunnen uitgeven aan overbodige luxe. Wij protesteren en voeren op 25 september actie voor werk en een toekomst.
* Verzet tegen milieuvervuiling: we voeren op 15 september een lokale actie in Luik aan energieleverancier Luminus en nemen deel aan de milieubetoging die eind november is gepland
* Verzet tegen werkloosheid en uitbuiting: we voeren campagne voor lokale jongerenmarsen voor werk die in oktober zullen plaatsvinden in Brussel, Louvain-la-Neuve en Charleroi.
* Verzet tegen racisme: we zullen in maart opnieuw een anti-NSV betoging organiseren, ditmaal in Gent. Jobs, geen racisme!
* Verzet tegen het Europa van het kapitaal: overal in Europa groeit het verzet tegen de besparingsmaatregelen.  Op 29 september nemen we deel aan de Europese vakbondsbetoging in Brussel. Deze betoging vindt plaats op een woensdagnamiddag, ook scholieren kunnen er dus aan deelnemen! Op de kop van deze betoging zal een jongerendelegatie opstappen, wij doen mee. Jij toch ook?

Doe mee met het verzet, voer mee de strijd voor een andere samenleving, sluit je aan bij de Actief Linkse Scholieren!