27 november: ALS-conferentie 2010. Ons programma uitwerken en het verzet voorbereiden

De crisis van het kapitalisme raakt jongeren heel hard en een massale werkloosheid wacht ons. De jongeren, oververtegenwoordigd in onzekere tewerkstelling als interim, contracten van beperkte duur, … werden sinds de crisis massaal aan de deur gezet. Voor de eerste keer sinds lang, heeft onze generatie – zij die nog aan het studeren zijn of zich sinds kort op de arbeidsmarkt bevinden – het moeilijker om rond te komen, dan de vorige.

> PDF van het pamflet

 

Het patronaat en haar politici willen ons een tweede keer doen opdraaien voor hun crisis door te besparen op onze scholen, onze universiteiten, onze gezondheidszorg,… omdat ze de winsten hebben gered van de banken door er miljarden in te pompen.

Om een toekomst te hebben, moeten we ons organiseren om te vechten tegen een systeem dat enkel draait rond het maken van winst in het belang van een kleine minderheid. Bovenop het in vraag stellen van het kapitalisme, brengen we de nood naar voor van een socialistisch alternatief.

Het is één jaar sinds we ALS in de secundaire scholen lanceerden. In het hoger onderwijs heeft ALS reeds verschillende campagnes gevoerd: voor het recht om te leven in een gezond milieu; met de jongeren voor werk ; tegen racisme en de neo-fascisten met Blokbuster en de mobilisaties tegen het NSV (studentenorganisatie van het Vlaams Belang) en met JAF (Jeunes Antifasciste) aan franstalige kant ; tegen de besparingen in het onderwijs. Ook hebben we deelgenomen aan de studentenverkiezingen in Gent en Brussel afgelopen jaar.

De nationale ALS conferentie (scholieren en studenten) op zaterdag 27 november van 13u tot 21u, gaat dit jaar over de uitwerking van het programma van ALS rond 4 thema’s en toekomstige campagnes. Tientallen jongeren van over heel België zullen er samenkomen. Aarzel niet om ook aan deel te nemen ! Schrijf je in voor de nationale conferentie van ALS 2010 !

PROGRAMMA? PLAATS? PRIJS?

  • Om 13u gaan er 3 commissies door over het programma van ALS: onderwijs / tegen racisme en extreem rechts / Werk voor jongeren
  • Om 16u debat over « onze toekomst zal niet uit de lucht komen vallen: ons organiseren in de strijd! »
  • Om 19u Meeting « Vernietig het kapitalisme, voordat het onze planeet vernietigt » Met: Mirre Vercauteren ALS Gent, een syndicalist van “libre parcours”, een actieblad van syndicalisten aan de basis bij de openbare vervoersmaatschappijen, Nicolas Croes, auteur van de milieubrochure van LSP
  • De conferentie vindt plaats om 13u tot 21u in Brussel, “Randstad”, 45-47 Hovenierstraat, Molenbeek (Metro Graaf van Vlaanderen)
  • prijs:
    3 euro voor scholieren / 2€ voorverkoop
    5 euro voor studenten en jonge werkenden /3€ voorverkoop
  • logeren in Brussel ’s avond mogelijk (slaapzak zelf meenemen)