Donderdag meeting in Gent. Crisis en revolte in Europa: Marx is back!

Het is al bijna vijf jaar geleden sinds de ineenstorting van de zeepbel op de Amerikaanse huizenmarkt het begin inluidde van de grootste crisis sinds de jaren ’30. Alle groene scheuten en lichtpunten ten spijt, blijft de crisis stevig door razen. Steeds meer en meer economen stellen dat het nog wel eens makkelijk 10 jaar zou kunnen duren eer er verbetering komt en geven daarbij vaak schoorvoetend toe dat Marx gelijk had.

De gevolgen van de crisis waren tot nu toe niet min, wereldwijd nam armoede en ongelijkheid toe. Een tekenend beeld voor de situatie vandaag zijn de duizenden kinderen in Griekenland die dagelijks zonder eten naar school moeten.

Het verzet tegen de gevolgen van deze systeemcrisis neemt steeds grotere proporties aan en er is een duidelijke zoektocht naar alternatieven op dit systeem. Afgelopen jaren beefde het systeem dan ook op haar grondvesten door de revoltes in Noord-Afrika en het Midden-Oosten, de Indignados, OCCUPY en massaal verzet vanuit de arbeidersklasse.

Daarom organiseren de Actief Linkse Studenten dit jaar een openingsmeeting met als thema “Marx Is Back!”. We willen dieper ingaan op de oorzaken en de gevolgen van de crisis, het verzet ertegen en welk alternatief op het kapitalisme nodig is.

We nodigen voor deze gelegenheid Donna Litzou uit van onze Griekse organisatie om te spreken over de crisis daar in het enorm verzet van de Griekse bevolking. Daarnaast zullen nog twee sprekers van ALS-Gent ingaan op de ideeën van Karl Marx en over de noodzaak van een socialitisch alternatief. Daarna is er uitgebreid ruimte voor vragen, opmerkingen en tussenkomsten vanuit de zaal.

> http://www.facebook.com/events/112481728904984/