Lokale bijeenkomst TegenGAS in Hasselt: vrijdag 4 oktober

Bij deze zouden we je graag willen uitnodigen voor een bijeenkomst rond Gas-boetes in Hasselt ter voorbereiding van de nationale TegenGas betoging van 26 oktober in Brussel. Steeds meer mensen zijn verontwaardigd over deze willekeurige en asociale boetes. Iedereen kent wel een aantal absurde voorbeelden uit de media, maar ook ons recht om te protesteren komt in het gedrang.

Met de campagne TegenGas denken we dat er voor sociale problemen sociale oplossingen nodig zijn: investeringen in publieke en goedkope ontspanning voor jongeren en ouderen, een echte sociale politiek en geen afbouw en privatisering van huisvuilophaling, degelijke jobs aan een degelijk loon in plaats van groeiende werkloosheid en jongeren die daardoor geen toekomst zien en voor “overlast” kunnen zorgen. Met repressie los je niets op, de problemen verschuiven alleen maar. Bovendien denken we niet dat we als jongeren en werkenden de melkkoe moeten zijn van gemeenten die een afbraakpolitiek voeren en, omwille van de crisis, via de GAS-boetes meer geld in kas hopen te krijgen. Het democratisch recht om te protesteren tegen asociale maatregelen komt ook op de helling te staan: er werden al GAS-boetes gebruikt tegen actievoerders en tegen vakbondsacties.

We denken dat we van onderuit een beweging moeten uitbouwen om de politici op andere ideeën te brengen. Maar daarvoor moeten we van de nationale betoging van 26 oktober een succes maken. De verontwaardiging moet in actief verzet worden omgezet, ook via campagnemomenten op lokaal vlak om zo een kracht in de samenleving op te bouwen.

Daarom willen we op onze vergadering van TegenGas op vrijdag 4 oktober, om 18u30 in café de Volksmacht in Hasselt (Stationsplein, recht tegenover het station, onder het ACW-gebouw), een actieplan bespreken om vanuit onze regio zoveel mogelijk mensen te mobiliseren voor de betoging op 26/10. Jij kan daarbij helpen door zelf pamfletten in je omgeving uit te delen, eens mee uit te delen aan het station, of aan je school, universiteit of onder collega’s op het werk mee op te roepen voor de betoging. Ook een affiche wordt klaargestoomd, dus iedereen die wil, kan op zijn manier een steentje bijdragen.

PDF van ons pamflet