Zomerkamp: vier dagen vol actie en strijd

Boek nu al voor ons zomerkamp! 

zomerkamp3tot6juliù

Di Rupo stelde op het Wereldeconomisch Forum in Davos dat België op de goede weg is. Hiervan is echter weinig merkbaar voor de 25% werkloze jongeren. Ook op wereldvlak wordt duidelijk wie er bij deze kapitalistische crisis wint: de 85 rijksten bezitten vandaag evenveel als de helft van de wereldbevolking. Een toekomst opbouwen voor jongeren wordt vandaag alsmaar moeilijker. Ze worden slachtoffer van jobtekorten, besparing in het onderwijs en toenemende GASrepressie.

Ieder continent werd de voorbije periode geconfronteerd met stakingen, massabewegingen en revoltes. Jongeren speelden hier keer op keer een vooraanstaande rol in. ALS denkt dat een ander systeem nodig is. Dit kan enkel bereikt worden door actie en massaal verzet. Een beweging die enkel kan slagen wanneer het gewapend is met een correct programma.

Het is in dat kader dat we op ons zomerkamp enkele discussies willen voeren: hoe strijden tegen racisme? Van waar komt seksisme? Waarom die GAS-boetes en hoe die te bestrijden? Wat leren we uit de opstanden in Tunesië, Egypte, …? En zeker ook: hoe ziet een socialistisch alternatief er uit.

Een week gevuld met discussie over allerhande thema’s zoals internationale en actuele problemen, marxistische vormingen en onze jongerencampagnes. Workshops wisselen ontspanning af!

ABC’s van het Marxisme

ALS gebruikt het marxisme als instrument om de maatschappij te analyseren. Onze conclusies leiden tot concrete actie. We bekijken de kapitalistische crisis door na te gaan hoe marxisten de economie analyseren. We gaan dieper in op extreemrechts door lessen te trekken uit de jaren 1930.

Internationaal

De winsthonger laat zich niet stoppen door nationale grenzen. Het kapitalisme is internationaal georganiseerd, ons verzet ertegen ook. We kijken naar internationale bewegingen uit Brazilië, Zuid-Afrika, de VS en Europa. We verbinden dit ook aan de wereldwijde strijd tegen de neoliberale afbraak van het onderwijs, besparingen, racisme, seksisme en homofobie.

Ons antwoord

Met campagnes, debatten en concrete actie strijdt ALS tegen iedere vorm van kapitalistische uitbuiting. Tijdens het kamp stomen we ons klaar voor een actief nieuw werkingsjaar. Discussies over campagnes als TegenGAS, Blokbuster en de strijd tegen seksisme en homofobie staan op de agenda.

Ontspanning

Naast discussie is er uiteraard plaats voor ontspanning: vrije namiddag op de groene weide, Wereldbeker voetbal, filmavond, rode cantus, ALS-café aan het kampvuur en natuurlijk een groot rood feest!

Sta niet aan de zijlijn. Doe mee!

Openbaar vervoer: Trein tot Genk. Bus nr 10: Genk-Bilzen of bus nr 17: Genk-Lanaken / Ontvangst OP donderdag om 12u, breng je tent, matras en slaapzak mee / Prijs: 45€ voor 4 dagen OF 12€ PER dag / Verblijf, infrastructuur en maaltijden inbegrepen / BETALING MOGELIJK via OVERSCHRIJVING OP 001-2260393-78 met vermelding van naam en “KAMP 2014”

Facebook evenement