Solidariteit met Braziliaans protest – actie komende vrijdag in Brussel

solidariteitbrasil

Eergisteren publiceerde socialisme.be een artikel over de strijd van zowel de landlozen als het metropersoneel in Sao Paulo. Maandag werd bijzonder harde repressie ingezet tegen het metropersoneel die dezelfde avond beslisten om de actie op te schorten tot een personeelsvergadering vandaag. Het Braziliaanse establishment wil er alles aan doen om te vermijden dat het protest tijdens de Wereldbeker voetbal doorgaat. Internationale solidariteit is belangrijk, wij organiseren vrijdag een actie aan de Braziliaanse ambassade in Brussel om dit te benadrukken. Er zullen op hetzelfde ogenblik acties in diverse landen zijn. Hieronder onze oproep voor de actie in Brussel.

Een storm van protest en strijd breekt open boven Brazilië in het kader van de Wereldbeker. De arbeiders bij de metro van Sao Paulo startten op 5 juni een krachtige staking. Die staking werd maandagavond opgeschort, maar op woensdag, op de vooravond van de Wereldbeker, is een algemene vergadering van het personeel voorzien om over nieuwe acties te beslissen. Deze strijdbeweging beperkt zich niet enkel tot looneisen maar is een gevecht om openbaar vervoer voor iedereen te verdedigen.

De stakers kunnen rekenen op nationale aandacht maar worden hard aangepakt via brutale repressie van de overheid. Deze vrijdag, 13 juni, roepen wij op voor een solidariteitsactie aan de ambassade van Brazilië om 17u30. Soortgelijke acties zullen georganiseerd worden in verschillende andere landen, op het initiatief van afdelingen van het CWI, Committee For a Workers’ International, waarvan LSP de Belgische afdeling is.

Afspraak: 17u30 aan Braziliaanse ambassade, Louizalaan 350 te Brussel (tram 93 en 94, halte Vleurgat)

Facebook event