Protest tegen publieke meeting met Gouden Dageraad in Brussel

Op 4 oktober is er in Brussel een meeting met sprekers van zowel Gouden Dageraad (Griekenland) als Casa Pound (Italië). Het initiatief voor deze internationale neonazi-meeting gaat uit van Franse neonazi’s. Het is een resultaat van de verkiezing van Europarlementsleden voor Gouden Dageraad. De Italiaanse groep Casa Pound, zelfverklaarde voorstanders van het ‘fascisme van de 21ste eeuw’, kwam eerder al naar ons land om te spreken voor onder meer NSV en Voorpost. (Meer hierover).

Er is een oproep voor een tegenactie. Blokbuster ondersteunt deze oproep. De komst van neonazi’s in ons land mag niet zomaar onopgemerkt voorbijgaan. Protest is nodig!

Facebook oproep voor tegenactie op zaterdag 4 oktober om 18u aan het Centraal Station in Brussel. De organisatoren hebben geen plaats voor hun activiteit bekend gemaakt. Daarom spreken we goed op tijd af in het centrum van Brussel. Hieronder de oproep voor de actie.

Meeting van de neonazi’s van Gouden Dageraad in Brussel? Niet in onze naam!

Op 4 oktober wil MAS, een Franse fascistische organisatie, een meeting in Brussel houden met twee Europarlementsleden van Gouden Dageraad en de voorzitter van Casa Pound. Beide organisaties zijn openlijk fascistisch, neonazistisch en gewelddadig. Ze hebben niets te zoeken in onze wijken!

Gouden Dageraad is een gewelddadige groep neonazi’s die overgaat tot aanvallen op migranten, moslims en Roma in de straten en op de markten van Athene of nog op de vakbonden en de burgers die in actie komen met betogingen of stakersposten. Een jaar geleden werden de geëngageerde rapper Pavlos Fyssas op straat vermoord. Er zijn heel wat banden tussen Gouden Dageraad en de Griekse politie, waardoor de neonazi’s met het geweld wegkomen zonder vervolging. Zoals alle extreemrechtse krachten keren ze zich tegen al wie weigert om achter hun leider te marcheren.

Casa Pound is misschien wat minder bekend bij ons. Het gaat om een Italiaanse beweging die opkomt voor “het fascisme van de 21ste eeuw”. Het gaat om een model voor heel wat extreemrechtse bewegingen in Europa. Casa Pound beroept zich op Mussolini en probeert straatmilities op te zetten. De groep is bijzonder gewelddadig en ging in 2006 over tot een aanval op scholieren tijdens een betoging voor democratisch onderwijs. De organisatie heeft een ‘leider’, komt op voor een ‘etnische’ natie,… Er wordt gemaskerd naar buiten getreden om uit de vuilnisbak van de geschiedenis de grootste vuiligheid terug boven te halen.

Tegenover de sociale ramp die ons door de regeringen en de speculanten wordt opgelegd, beweren deze organisaties tegen ‘het systeem’ op te komen. De geschiedenis toont aan dat hun voorstel uit barbarij bestaat, uit bloedbaden en oorlogen. Voor ons bestaat het antwoord op het kapitalisme en de crisis uit solidaire en eengemaakte mobilisatie van de 99%.

We weigeren om de fascisten en nazi’s zomaar op straat hun haat te laten verspreiden tegenover ‘moslims’, ‘joden’, ‘buitenlanders’ of activisten. Ze zijn gevaarlijk, we moeten ze stoppen. We moeten onze stem laten horen en die meeting stoppen!
4 oktober, 18u Centraal Station Brussel