Gent. Scholieren fietsen mee langs de algemene staking

fietsmeeOp de algemene vergadering na de scholierenstaking werd er massaal beslist om deel te nemen aan de algemene staking op 15 december. De meeste onder ons hebben dan reeds gedaan met examens of hebben dan extra tijd vrij voor het laatste examen de dinsdag.

De nationale betoging alsook de 3 regionale stakingen tonen alvast aan dat er een enorme bereidwilligheid is bij de Belgen om deze regering en haar besparingen weg te staken. Mogelijks zullen meer dan een miljoen mensen participeren aan de algemene staking, wat het de grootste actiedag zou kunnen maken uit de Belgische geschiedenis. Wij mogen die dag dus zeker niet ontbreken!

Tijdens de algemene staking zullen er honderden bedrijven, scholen, openbare diensten, etc in actie treden. Met de Actief Linkse Scholieren willen we voorstellen aan de actiecomités van scholieren om deze acties met een zo groot mogelijke groep scholieren te gaan ondersteunen. Omdat niet alle actiepunten zich in het centrum van Gent bevinden, zouden we daarom oproepen voor een heuse scholierenfietstocht. Nadien is er tevens tijd om te discussiëren over hoe we na de examens verdere acties aankondigen in de Gentse scholen en de actiecomités verder kunnen uitbouwen.

Bedoeling is om met een honderdtal fietsers die voormiddag alle acties te gaan ondersteunen. Mee aan de piketten te gaan staan, te luisteren en te babbelen met de stakers, stakende leerkrachten uit het onderwijs te gaan bezoek, ….. maar vooral ook onze solidariteit te betuigen namens de scholieren.

Het afspraakpunt is het station van Gent Sint-Pieters om 8u, waar we direct het stakende personeel van de NMBS kunnen ontmoeten. Wees op tijd, zodat we tegen 8u30 de piketten aan de schoolpoorten kunnen gaan bezoeken.

Facebook evenement