Scholierenactie gepland aan nieuwjaarsreceptie CD&V

scholierenactie-766x1080Vorig semester trokken de Gentse scholieren het verzet tegen de besparingen op gang met verschillende acties tegen de verhoging van het inschrijvingsgeld. Na een succesvolle scholierenstaking in oktober, werd het jaar 2014 afgesloten met de grootste nationale betoging op 6 november en algemene staking uit de afgelopen decennia. Nooit was er zoveel vastberadenheid om zich te verzetten tegen de asociale besparingen van deze rechtse regering.

De verhoging van het inschrijvingsgeld in het hoger onderwijs moet 163 miljoen euro opbrengen. Eén van de 40 nieuwe F35 gevechtsvliegtuigen kost ons allen 150 miljoen euro. Investeren in oorlogstuig blijft een grotere prioriteit dan investeren in onderwijs. De oorlogen in het Midden-Oosten hebben vooral tot vernieling, ellende en meer dan een miljoen doden geleid en tot de radicalisering van een kleine groep jongeren die vervreemd is geraakt van de samenleving.

Hoe doen we de regering luisteren?

Jammer genoeg blijken zowel de federale als Vlaamse regering vastberaden in hun besparingswaanzin. De strijd zal daarom in 2015 moeten verder gaan. Indien deze regeringen hun plannen niet willen veranderen, zal massaal protest en druk vanuit de samenleving hen moeten dwingen. Dat is wat wij van plan zijn.

De Gentse actiecomités van scholieren willen alvast opnieuw het voortouw nemen en acties opzetten. Op 24 januari houdt de CD&V haar nationale nieuwjaarsreceptie in Gent. Wij roepen de Gentse scholieren op daar mee actie te gaan voeren. Indien de CD&V luistert naar de bekommernissen van de vele jongeren en ouders die protesteren dan moeten ze stoppen met het besparen op onder andere onderwijs en deze regeringen niet verder ondersteunen.

Scholieren lanceren nieuwe beweging: SCHOLIERENACTIE

We hebben de ambitie om overal in Vlaanderen acties op touw te zetten. Een brede beweging van scholieren tegen de verhoging van het inschrijvingsgeld naar 890€ en de besparingen op onderwijs is dringend nodig.

Geïnteresseerd? Doe mee met de campagne “SCHOLIERENACTIE” en zet ook op jouw school, in jouw stad, met vrienden en klasgenoten een actiecomité op. Weet je niet direct hoe eraan te beginnen? Geen probleem, contacteer ons door een sms te versturen naar: 0483042208 of bezoek de website SCHOLIERENACTIE.be

ZATERDAG 24 januari om 16u15 – afspraak aan de Muidebrug (gemakkelijk te bereiken met tram 4), vanwaar we vertrekken naar de CD&V receptie die doorgaat in de oude Eskimofabriek aan de Wiedauwkaai.