Dump Trump! Dump the system!

dump

De verkiezing van Donald Trump als Amerikaans president is een luid alarm dat afgaat. De woede en frustratie tegen de elite wordt uitgebuit door rechtse populisten. De crisis heeft een grote impact op de levensstandaard van gewone Amerikanen. De banken werden gered, de rijken worden alsmaar rijker maar de gewone bevolking betaalt de rekening. Racisme en seksisme wordt gebruikt om bevolkingsgroepen tegen elkaar uit te spelen.

Hillary Clinton en de rest van het establishment zijn hun geloofwaardigheid kwijt. Ze voeren een politiek die enkel ten dienste staat van de rijkste 1%. Dat is net waar de bevolking zich van afkeert. Enkel een links alternatief had Trump kunnen stoppen, de enorme steun voor de campagne van Bernie Sanders toonde dit aan.

De strijd tegen racisme en seksisme en tegen populisten als Trump is een strijd voor een rechtvaardige samenleving waar de behoeften van iedereen centraal staan en niet de winsten van een kleine minderheid.

Van de VS tot in België: samen tegen verdeeldheid!

Ook in België worden racisme en seksisme als een gif in de samenleving verspreid. Deze zomer werden racisme gebruikt om de aandacht af te leiden van de asociale politiek die deze regering voert. Laten we de les leren uit de VS. We kunnen de strijd tegen het rechts populisme niet overlaten aan de traditionele partijen en het establishment. We komen op straat, organiseren ons en strijden voor maatschappijverandering van onderuit.

– Stop racisme, Black Lives Matter!
– Stop seksisme
– Oorlogen zijn het probleem, niet de vluchtelingen
– Dump the system! Voor een samenleving van de 99%, niet de 1% rijksten

>> Actie in Gent op donderdag 10/11 om 17u aan de Stadshal. Facebook evenement