Franstalig onderwijs in actie – fotoreportage

Afgelopen woensdag trokken meer dan 1.000 leraars de straat op in Brussel. Ze protesteerden tegen de geplande besparingen van de Olijfboomcoalitie (PS-Ecolo-CdH). Het algemene ordewoord op de betoging was: “Het is niet aan het onderwijs of de leraars om de crisis te betalen”. De betoging trok onder meer langs de beurs en de hoofdzetel van Fortis BNP. Deze week worden de acties verder gezet.

In Charleroi werden de acties van de leraars op dezelfde dag versterkt door een deelname van het postpersoneel dat eveneens actie voert tegen verdere besparingen op het personeel. Die gezamenlijke actie werd goed onthaald, ook in Brussel, en stelt de noodzaak van een gezamenlijk verzet in alle openbare diensten. Met de Actief Linkse Scholieren riepen we onder jongeren op om deel te nemen aan de betoging van hun leraars. En ook de Actief Linkse Studenten stuurden een delegatie.

Op maandag 5 oktober zijn er werkonderbrekingen en stakingen. Er is een nieuwe actie gepland om 14u aan het ministerie op het Surlet de Chockier plein (Madou).