Gentse Actief Linkse Scholieren protesteren tegen N-VA-racisme

gent5
Deze namiddag hielden de Actief Linkse Scholieren in Gent een protestactie aan het Veerleplein. Hierna werd een protestbrief in de bus gestoken bij Siegfried Bracke (N-VA) die daar in de buurt woont. De racistische uitspraken door N-VA’ers de voorbije weken was de directe aanleiding voor het protest. Volgende week is er een gelijkaardige actie in Antwerpen.

  • De scholieren hekelen de permanente golf aan stigmatisering van bevolkingsgroepen en de banalisering van racisme door de N-VA in het bijzonder.
  • Ze creëren volgens de ALS een klimaat waarin racisme steeds openlijker en zelfs met fysiek geweld aanwezig is.
  • De racistische uitspraken van de N-VA dienen volgens de ALS vooral om de aandacht af te leiden van de reële sociale problemen en het besparingsbeleid.
  • De Actief Linkse Scholieren vragen aandacht voor de echte problemen: de onderinvestering in het onderwijs zoals overvolle klassen bewijzen, tekorten in de zorg zoals de dood van Jordy tragisch aantoonde & een halt aan de politiek in het voordeel van multinationals zoals Caterpillar die geen jobs creëren maar mensen op straat zetten als vuilnis.

Mai van de Actief Linkse Scholieren op Sint-Lucas:

“De haatpraat van de politiekers, het burkinidebat en alle racistische uitspraken van de N-VA dienen enkel om niet te moeten praten over de echte sociale problemen! Bovendien ontdekken ze de strijd tegen seksisme enkel als ze er een bepaalde bevolkingsgroep mee kunnen aanvallen. De Actief Linkse Scholieren zijn voor de vrije keuze voor elke vrouw. Wij zijn voor het recht op het dragen van de hoofddoek of burkini, zowel als voor het recht om hem niet te dragen.

“Het zijn ook nooit de grote bedrijven of de multinationals die van iets beschuldigd worden. Het zijn altijd bepaalde bevolkingsgroepen. De N-VA maakt daar een sport van. Eerst de Walen, dan de werklozen, later de Berbers, de vluchtelingen en uiteindelijk de moslims. Wie wordt de volgende zondebok?”

Kobe van de Actief Linkse Scholieren op de Voskenslaan

“Onze regeringen zijn omgekeerde Robin Hoods: cadeau’s voor de rijken, bankiers en multinationals, besparen op jongeren, werkenden, werklozen en gepensioneerden om dan migranten de schuld te geven. Enkel de winsten van de grote bedrijven tellen en de  besparingswoede van de rechtse regering verloopt vlotter als jongeren en werkenden niet zien dat ze dezelfde belangen hebben  als  die  van  hun  collega’s  met een  migratie-achtergrond  of  andere  religie. Racisme beantwoorden we best door ons  te  organiseren  en  een  alternatief op besparingen en sociale problemen uit te bouwen. Zo versterken we solidariteit in strijd. Daarom roept de ALS om samen met de vakbonden op 29 september te betogen voor een toekomst voor iedereen, ongeacht hun afkomst of religie.”

Gentse scholieren protesteren tegen racisme