Geslaagde boekvoorstellingen over Duitse Revolutie

Woensdag hielden we in Gent, Brussel en Bergen boekvoorstellingen over de Duitse Revolutie. Wij kijken niet naar de geschiedenis vanuit academische interesse, maar om onze strijd vandaag te versterken. De burgerij zal ons slechts haar versie van de geschiedenis leren, de rol en de discussies in de arbeidersbeweging komen daarin niet voor. Die elementen moeten we zelf aanbrengen en bespreken. Vandaar ons boek over de Duitse Revolutie.

Het thema is minder bekend dan bijvoorbeeld de Russische Revolutie, in de gevestigde media waser weinig aandacht voor. Enkel de 100ste verjaardag van de Wapenstilstand kwam prominent aan bod. Zo was er ruime aandacht voor de viering in Parijs met Macron, Merkel en Trump, vertegenwoordigers van de klasse die de oorlog startte en er alles aan deed om die verder te zetten. Het was de arbeidersklasse die een verderzetting van de oorlog onmogelijk maakte. Dat was één van de elementen die aan bod kwam op de boekvoorstellingen. In Brussel en Gent werd ook ruimer stilgestaan bij de Duitse soldatenraad in Brussel in november 1918.

De meetings waren geslaagd met in Brussel en Gent telkens ruim 30 aanwezigen en in Bergen een 10-tal. Volgende week zijn er boekvoorstellingen in Antwerpen en Luik. Op 11 december volgt Leuven.

Boekvoorstelling in Gent