Protest tegen bankiersbanket in Brussel

Een paar honderd betogers verzamelden aan de Kleine Zavel in Brussel om te protesteren tegen het bankiersbanket van superrijken dezelfde avond in Brussel. Burggraaf Etienne Davignon nodigde zijn medestanders van de denktank ‘Friends of Europe’ uit voor een etentje. De betogers trokken verder naar de binnenstad, waar ze evenwel werden omsingeld en opgepakt door de politie. Volgens onze berichten werden 150 mensen opgepakt, waaronder vakbondsdelegees en secretarissen van zowel ABVV als ACV naast tal van jongeren (onder meer van de syndicale jongerenorganisaties en van de ALS).

Terwijl de rijken op de aanwezigheid van Herman Van Rompuy konden rekenen en andere politieke vertegenwoordigers van de 1%, waren er bij de honderden tegenbetogers geen hoogwaardigheidsbekleders. Daar waren er wel gewone vakbondsmilitanten, jongeren of politieke activisten (onder meer van LSP en Gauches Communes).

De betogers trokken verder naar de binnenstad, waar ze evenwel werden omsingeld en opgepakt door de politie. Volgens onze berichten werden 150 mensen opgepakt, waaronder vakbondsdelegees en secretarissen van zowel ABVV als ACV naast tal van jongeren (onder meer van de syndicale jongerenorganisaties en van de ALS).