Actie tegen GAS-boetes in Leuven

Op maandag 25 november werd in Leuven aan de gemeenteraad actie gevoerd tegen de GAS-boetes door een 40-tal mensen. Dit was een eerste stap in het tonen van het ongenoegen, op initiatief van Tegengas, Comac en ACV-jongeren.

Er werd op de actie gesproken door Stefanie van Tegengas, die het verband legde tussen de GAS-repressie en de besparingen in ontspanningsfaciliteiten, openbare diensten en degelijke jobs. Ze riep ook op om ons te organiseren, bijvoorbeeld via comités in scholen, de universiteit,… om zo aan verdere acties te kunnen bouwen.

Line van Comac (jongerenorganisatie van de PVDA) sprak over hoe, ondanks het protest, in meer en meer gemeenten de absurde GAS-maatregelen de kop opsteken. We moeten blijven op straat komen omdat de politici hopen dat het verzet zal uitdoven, stelde ze, en ze er zo hopen mee weg te komen. De deelnemende organisaties zitten eerstdaags alvast opnieuw samen om verdere initiatieven voor protestacties in Leuven te bespreken.

Met Tegengas en LSP deelden we pamfletten uit rond de strijd tegen de GAS-boetes, verkochten we het LSP-maandblad en riepen ook op om de discussie verder te zetten, o.a ook over de anti-NSV actie nu zaterdag (11u, Damiaanplein, Leuven) en hoe extreemrechts te bestrijden. Wie meer wil weten over deze actie of Tegengas in Leuven: mail naar leuven@socialisme.be