Ook in Antwerpen actiecomité van scholieren opgezet

Op de middag werd in het Harmoniepark in Antwerpen een eerste scholierenactiecomité opgezet met scholieren uit drie scholen uit de buurt. Een 25-tal scholieren nam aan de bijeenkomst deel. Er werden slogans geroepen, maar ook gediscussieerd over wat we in Antwerpen kunnen doen.

Een scholier van het KA Berchem verwees naar het feit dat er wel middelen zijn voor dure straaljagers, maar niet voor onderwijs. Het geeft meteen aan dat er wel degelijk middelen zijn en dat de besparing op onze kap een keuze is. Een scholiere van het Lyceum Groenhout zei dat de regering ervan uitgaat dat ieder gezin een inkomen van 3.000 euro heeft, maar dat dit bijvoorbeeld voor eenoudergezinnen zeker niet het geval is. Voor veel gezinnen is 900 euro inschrijvingsgeld heel veel geld en onbetaalbaar.

Zoals op de acties in Gent werd de megafoon doorgegeven zodat iedereen die dat wilde iets kon zeggen. Ook werden plannen gemaakt voor volgende acties. Zo was er enthousiasme om het Gentse voorbeeld van zitacties te volgen, sommigen wisten al van die acties in Gent. De meeste aanwezigen gaven zich op om zelf een actieve rol te spelen in het protest op hun school.