Eerste acties tegen Trump in Brussel en Gent

Actie in Brussel. Foto: MediActivista

Zodra de overwinning van Donald Trump bekend raakte, volgden er grote betogingen in zowat de volledige VS. Socialist Alternative speelde daar een actieve en belangrijke rol in. Het nam het initiatief voor verschillende van de grootste betogingen: 10.000 in New York, 10.000 in Boston, 6.000 in Seattle, 6.000 in Philadelphia, 5.000 in Oakland, … Meer dan 40.000 betogers waren er op de acties waartoe Socialist Alternative had opgeroepen.

In ons land willen we de solidariteit met dit protest organiseren en ook de afkeer tegenover het racisme en de vrouwenhaat maar ook het asociale beleid in het algemeen van Trump een uitdrukking geven. We hielden donderdagavond solidariteitsacties in Gent en voor de Amerikaanse ambassade in Brussel. Ondanks het vreselijke weer waren er een 40-tal aanwezigen in Brussel en een 20-tal in Gent.

De overwinning van Trump vormt de ‘zweep van de contrarevolutie’. De chaos en de provocaties zullen miljoenen mensen in actie brengen om zich te verdedigen. Dat is waarom diegenen die de afgelopen jaren al actief werden hun inspanningen moeten opvoeren om te komen tot massabewegingen die los staan van de grote bedrijven. De voorbije jaren zagen we het potentieel hiervoor, onder meer Black Lives Matter en de strijd voor een hoger minimumloon bevestigden dit.

-> Volgende afspraak: vrijdag 25 november in Gent en zaterdag 26 november in Brussel voor een meeting met Kshama Sawant, de socialistische verkozene in Seattle. Meer info

Brussel. Foto: MediActivista Brussel. Foto: MediActivista Gent