Doe mee met de Actief Linkse Scholieren

Nationaal ALS-pamflet PDF van dit pamflet

 

Betoog mee met Actief Linkse Scholieren op 29 september te Brussel. Tegen het Europa van de banken & de multinationals !

Zes maanden lang zit België de Europese Gemeenschap voor. Overal in Europa hebben regeringen openbare middelen uitgestrooid om de banken te redden.

De Europese Unie en het IMF (Internationaal Monetair Fonds) dwingen de Griekse bevolking tot een forse inlevering op de levensstandaard om de winsten van een handvol beleggers te garanderen Dit toont aan dat de Europese Unie slechts een marionet is in handen van grote bedrijven en hun aandeelhouders. Vandaag wil men de arbeiders en de jongeren hiervoor laten opdraaien. Werkloosheid en armoede nemen toe, vooral bij jongeren.

In België wil men de 20 miljard € die besteed werd aan hulp aan de banken (meer dan het budget voor secundair en hoger onderwijs samen) onder meer compenseren door in de middelen voor onderwijs te snoeien, terwijl er nu al onvoldoende plaats is in de overbevolkte scholen, maar ook door minder uit te geven aan gezondheidszorg, aan gepensioneerden etc. Kortom, door een inkrimping van de levensstandaard, terwijl de kloof tussen arm en rijk nog nooit zo groot was als vandaag.

In Griekenland, Frankrijk, Portugal en Spanje begint het protest daartegen te veralgemenen. Op 29 september is er een Europese actiedag aangekondigd door het Europees Vakverbond. Jongeren worden gevraagd de kop te nemen van de grote Europese betoging in Brussel, men verwacht er 100.000 deelnemers. Deze actiedag moet het begin zijn van verenigd verzet van jongeren en arbeiders op Europese schaal.

Mobiliseer je vrienden, je familie, je klasgenoten… om samen met de Actief Linkse Scholieren deel te nemen aan deze betoging. Stop het Europa van de banken en de multinationale ondernemingen!

Europese betoging. 13 u Zuidstation – Brussel

Tegen het Europa van de oorlog te Gent!

ALS en de vredesorganisaties organiseren een betoging in Gent tegen minister ‘Crembo’ en de top van de Europese oorlogsministers! Minister van defensie Pieter de Crem heeft de Belgische aanwezigheid in Afghanistan opgedreven terwijl de situatie van de Afghaanse bevolking er door de oorlog enkel op achteruit gaat. Men spreekt over de verdediging van de democratie en de vrijheid, maar deze oorlog verdedigt enkel de belangen van de kapitalisten. Het enige wat hen interesseert is de economische en politiek onderwerping van de regio, dat dit ten kost gaat van talloze onschuldige burgerslachtoffers neemt men erbij.

Donderdag 23 september, 19 u, Gent Zuid

Groenactie tegen Luminus in Luik!

ALS organiseert een actie tegen elektriciteitsproducent Luminus die nieuwe, zeer vervuilende, thermische centrales bouwt. Na de catastrofe veroorzaakt door olieproducent BP in de Golf van Mexico, alweer een voorbeeld dat aantoont dat winstbejag leidt tot milieuverontreiniging en verstoring van het klimaat.

Woensdag 15 september, 13u30, n°37 Boulevard d’Avroy, Luik

Tegen de markt voor miljonairs te Antwerpen!

ALS organiseert een actie voor werk tegen de Millionaire Fair. Niet iedereen heeft het geluk rijk geboren te worden. Op 25 september in Antwerpen zullen de miljonairs een uitstekend jaar met enorme winsten vieren in een decadente sfeer met Champagne in Antwerp Expo, en dat terwijl talloze jongeren volop geraakt worden door de crisis en haar gevolgen.

Zaterdag 25 september, 14u, Antwerpen Expo

Jongerenmars voor Werk in Brussel en in Charleroi!

Werkloosheid en bestaansonzekerheid nemen fel toe onder jongeren. In de bedrijven worden we als wegwerpproducten op straat gegooid om de dividenden van de aandeelhouders veilig te stellen, die zich in hun onbegrensde hebzucht niet bekommeren over hoe ons leven en onze toekomst eruit ziet. Samen met de Jeunes FGTB (ABVV jongeren in Wallonië en Brussel) en de JOC (de KAJ – kajotters in Vlaanderen) en andere partners organiseert ALS lokale Jongerenmarsen voor Werk in Brussel en in Charleroi.

Donderdag 14 oktober, 18u, Anneessensplein, Brussel
Donderdag 28 oktober, 18u, Charleroi

 


Waarom bij ALS aansluiten?

De toekomst die het kapitalisme voor ons in petto heeft, is er één van oorlogen, armoede, uitbuiting en milieucatastrofes. Goede levenscondities in een gezonde omgeving, een degelijke baan, gratis en kwaliteitsvol onderwijs, etc. zijn wensen die in tegenspraak zijn met de beperkingen van dit systeem waarin enkel het winstbejag van een kleine elite van tel is.

Dit hoeft niet zo te zijn. Om het te veranderen moeten we in beweging komen en ons politiek organiseren. De Actief Linkse Scholieren strijden dagelijks met de jongeren om een einde te stellen aan dit systeem en een maatschappij in harmonie op te bouwen, waarin de productie democratisch georganiseerd wordt en rekening gehouden wordt met de behoeften van iedereen, een socialistische maatschappij. Sluit je aan!