Doe mee met het verzet tegen het Europa van de banken en de multinationals

De crisis van het kapitalisme betekent voor miljoenen mensen een achteruitgang van hun levensstandaard. De kloof tussen rijk en arm is nog nooit zo groot geweest. Het Belgisch voorzitterschap van de EU zal daar niets aan veranderen, de Europese Unie is een instrument voor de grote bedrijven en hun aandeelhouders. De Europese bevolking moet intussen maar haar plan trekken.

De ‘vrije’ markt is voor de meerderheid van de bevolking zeker niet efficiënt, laat staan vrij. Toch zet de EU haar neoliberale kruistocht onverstoord en met steeds meer volharding verder. Privatiseringen van openbare diensten, afbraak van sociale zekerheid en aanvallen op het onderwijs staan op de agenda.

Tegen het Europa van de miljonairs: jongeren in strijd voor werk

Doorheen Europa werden al miljoenen mensen afgedankt, ze werden als grof vuil buiten gezet om zo de vergoedingen voor de aandeelhouders veilig te stellen. Op 25 september zullen de miljonairs daar een glaasje champagne op drinken tijdens hun luxebeurs in Antwerpen. Ze gaan er ideeën opdoen voor hun decadentie. Jongeren moeten het intussen stellen met een onzekere toekomst van werkloosheid en armoede.

Voor werk en een toekomst zullen we moeten vechten. Wij gaan in verzet en roepen op om deel te nemen aan de lokale jongerenmarsen voor werk in Antwerpen (25 september), Brussel (14 oktober), Louvain-la-Neuve (15 oktober) en Charleroi (28 oktober).

Tegen het Europa van de oorlog: haal de troepen weg uit Afghanistan!

Minister van defensie Pieter De Crem heeft met instemming van de regering de Belgische aanwezigheid in Afghanistan opgedreven terwijl de situatie van de Afghaanse bevolking er als gevolg van de oorlog steeds verder op achteruit gaat. Er wordt ons gezegd dat de oorlog als doel had om democratie en vrijheid te vestigen, maar daar is niets van aan. Deze oorlog heeft enkel als doel om de belangen van de kapitalisten te dienen. Enkel hun economische dominantie, regionale positie en prestige zijn van tel. De vele burgerslachtoffers zijn slechts “zijdelingse schade” (collateral damage).

Wij gaan in verzet en betogen tijdens de Europese top van defensieministers. Op 18 september trekken we naar Aalter, de thuisstad van De Crem. Op 23 september is er in Gent een betoging tegen de top die dan in dezelfde stad bezig is.

Wij willen hun crisis niet betalen. Internationaal verzet!

Overal in Europa worden de gemeenschapsmiddelen geplunderd voor de winsten van de banken en multinationals. Met allerhande besparingsmaatregelen wordt aan de werkende bevolking en hun gezinnen, waaronder de jongeren, gevraagd om de crisis te betalen. Ze doen dat met hun levensstandaard, hun job, hun toekomst.

Het ongenoegen hierover neemt toe. In Griekenland, Frankrijk, Portugal, Spanje,… zijn er steeds meer veralgemeende protestacties. Op 29 september is er een Europese actiedag van de vakbonden. Op de betoging in Brussel zullen jongeren vooraan meestappen. Deze actiedag moet het begin vormen van een verenigd verzet van jongeren en arbeiders op het hele continent.

Mobiliseer je vrienden, familie, klasgenoten,… om samen met de Actief Linkse Scholieren en Studenten (ALS) te betogen. Neen aan het Europa van de banken en de multinationals!

Organiseer je tegen het kapitalisme

Ons toekomstbeeld onder het kapitalisme is er één van oorlogen, miserie, uitbuiting en milieurampen. Voor degelijke en gezonde levens- en werkomstandigheden, gratis en degelijk onderwijs,… kunnen we niet op dit systeem rekenen. Dit botst immers met de winsthonger van een kleine elite.

We hoeven ons daar niet bij neer te leggen. Om verandering te bekomen, moeten we ons organiseren. De Actief Linkse Scholieren en Studenten zijn actief onder jongeren om een einde te maken aan dit systeem en op te komen voor een harmonieuze samenleving waarin de productie democratisch wordt georganiseerd en afgestemd op de behoeften van de meerderheid van de bevolking. Dat is waar een socialistisch alternatief voor staat. Sluit bij ons aan!