Actief Linkse Studenten starten nieuw academiejaar. Ons openingspamflet

Genoeg van de neoliberale leugens? Ben je het beu dat jongeren en werkenden moeten opdraaien voor de crisis van een handvol rijke speculanten en kapitalisten? Wil je je hiertegen organiseren met jongeren op jouw universiteit of school, met jongeren overal uit België over de taalgrens heen en zelfs met jongeren uit de ganse wereld? Sluit vandaag nog aan bij de Actief Linkse Studenten!

> PDF van Gentse ALS-pamflet

De Actief Linkse Studenten is een linkse marxistische studentenorganisatie, voor en door jongeren, en hoopt actief te zijn op jouw school, hogeschool of universiteit.

Wij organiseren jongeren tegen crisis, onderfinanciering van het onderwijs, onzekerheid, besparingen, racisme, seksisme, nucleair gevaar, oorlog,etc. Al deze problemen zijn het gevolg van een ziek systeem, dat slechts geïnteresseerd is in zoveel mogelijk winst voor een kleine elite, ten koste van de grote meerderheid

ALS is aanwezig op alle universiteiten en veel scholen en hogescholen in Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Over de taalgrens heen dus, want wij gaan niet akkoord met de verdeel-en-heerspolitiek en het communautaire opbod van de traditionele partijen!

ALS maakt deel uit van een internationale jongerenorganisatie, ISR (International Socialist Resistance) met groepen in meer dan 40 landen. We werken samen met jonge Tunesiërs, Chilenen, Grieken, Spanjaarden, etc via internationale bijeenkomsten, mobilisaties en solidariteitscampagnes.

ALS komt op voor een wereld waarin de productie en de gehele maatschappij onder democratisch beheer en controle van de jongeren en werknemers zelf staat. Een echte democratie die aan ieders behoeften kan voldoen, een democratische socialistische samenleving.

 


Zin om lid te worden van de ALS? Hier krijg je alvast een greep uit onze verschillende activiteiten!

Marx is back!

De ALS zijn niet alleen bekend voor hun activisme maar ook door hun sterk ideologisch profiel. Doorheen het jaar organiseren we debatten over allerlei thema’s gaande van de economische crisis en de ideeën van Marx, de opkomst van een nieuwe linkerzijde in Europa, internationale bewegingen zoals de indignados en #Occupy, vurige debatten met politieke tegenstanders en verdedigers van de neoliberale logica, etc. Daarnaast organiseren we doorheen het jaar talrijke vormingen over marxisme en socialisme vandaag.

> Kom naar onze openingsmeeting “Marx is back”

Alles wat ons verdeelt, verzwakt ons! Campagnes tegen seksisme, homofobie, racisme en nationalisme

Al meer dan 20 jaar zijn de ALS de drijvende kracht achter de antiracistische beweging in België. Met Blokbuster organiseren we jaarlijks antiracistische acties en betogingen zoals de jaarlijkse anti-NSV betoging. We staan echter ook vooraan in de strijd tegen seksisme zoals in de Slutwalk en de pro-choice betoiging en nemen deel aan jaarlijkse evenementen zoals de Gay Pride. Het is de rijkdom die verdeelt moet worden, niet de bevolking!

> Doe mee met de anti-NSV betoging in Antwerpen in maart

Jongeren in strijd voor werk

Eén op vijf jongeren is werkloos in België. Door de flexibilisering van de arbeidsmarkt waren jongeren de eerste slachtoffers van de crisis. Een vast werk en een goed inkomen zit er voor veel jongeren niet meer in. Terwijl wij amper nog degelijk werk vinden moeten onze ouders echter nog langer gaan werken. ALS doet daarom mee met de campagne jongeren in strijd voor werk. Het is niet onze generatie die de bankencrisis moet betalen!

Samen sterk!

Jongerenprotest alleen zal niet volstaan. Pas als jongeren actieve steun vinden bij de werkende bevolking kan echte verandering afgedwongen worden. Daarom organiseert ALS verschillende interventies op stakingspiketten, vakbondsacties en betogingen, etc zoals onder andere tijdens de algemene staking van 30 januari. ALS steunt ook de verkiezingsdeelname van ROOD! voor een linkse oppositie tegen de traditionele politiek. Enkel een links antwoord op de crisis kan een antwoord bieden op de verdeel -en heerstactiek van N-VA en extreemrechts.

> Doe mee met de verkiezingcampagne van ROOD!

Internationale activiteiten

De strijd tegen een kapitalistisch wereldsysteem kan zich niet beperken tot één enkel land. Afgelopen jaar zagen we hoe snel revoluties en protesten uit het ene land overwaaien naar de rest van de wereld: Tunesië & Egypte, Indignados, Occupy, Pussy Riot, etc. Via onze internationale organisatie ISR organiseren we daarom ook geregeld internationale mobilisaties, solidariteitsacties en bijeenkomsten. Afgelopen jaar ging ALS meehelpen op de nationale stakingen en betogingen in Engeland en Frankrijk, ervaringen opdoen uit de strijd in Griekenland, Spanje en Portugal en kregen we bezoek van zusterorganisaties uit Tunesië, VS, Sri Lanka, Griekeenland, Ierland, etc.