Zomerkamp 2016: grote goesting om de wereld te veranderen

Foto: Tim
Foto: Tim

Het enige minpuntje aan het bijzonder geslaagde zomerkamp van de Actief Linkse Studenten en LSP kwam vanuit Frankrijk waar Wales een verdiende overwinning boekte op de Rode Duivels. Het drukte even de sfeer aan het begin van het kamp, maar dit werd nadien meer dan goed gemaakt. Aan ‘grinta’ (goesting om erin te vliegen) ontbrak het alleszins niet op dit zomerkamp.

Er was een grote honger naar ideeën, ervaringen en verdere verfijningen van onze benadering. Volgens de eens te meer uitmuntende en zichzelf overtreffende kookploeg was er ook een grote fysieke honger. Doorheen de week namen een 100-tal mensen aan het kamp deel.

Het zomerkamp begon met een weekend waarop traditioneel ook heel wat werkenden afkomen. De thema’s en discussies werden hieraan aangepast, onder meer met een meeting over het verzet tegen het rechtse afbraakbeleid van de regering-Michel I. Opmerkelijk in de discussies op het weekend was dat deze veelal vertrokken vanuit een erg actieve deelname aan strijd en de uitbouw van bewegingen.

Na het weekend volgden de jongerendagen waarin onder meer op de ABC’s van het marxisme werd ingegaan en vervolgens een dag in het teken van onze centrale campagnes werd gesteld. De politieke achtergrond van onze campagnes – onder meer tegen discriminatie (racisme, homofobie, seksisme), tegen besparingen of nog tegen imperialisme en tegen TTIP – werd geschetst maar ook de campagnes zelf werden uitgewerkt. Zo werd een rollenspel gehouden met vaak voorkomende argumenten en reacties rond discriminatie.

Tussendoor was er voldoende ruimte voor ontspanning: voetbal kijken en spelen, een revolutionaire zangavond, wandelen in de bossen en uiteraard ook feesten tot in de vroege uurtjes. De politieke batterijen zijn terug opgeladen, de zomercampagne kan starten!

Enkele foto’s door Julie

Camp d'été - Zomerkamp // Photos de Julie N