Denderleeuw: GAS-boetes om Vlaamse karakter af te dwingen

Waar GAS-boetes niet allemaal ‘goed’ voor zijn. Het is een instrument dat tegen vervelende jongeren kan ingezet worden indien die persé jong willen zijn. Het kan gebruikt worden tegen syndicalisten en al wie een grote mond durft op te zetten waardoor de concurrentiepositie van onze belastingontduikende in vraag wordt gesteld. En nu kan de GAS-boete in Denderleeuw ook ingezet worden om het Vlaams Manifest van de gemeente af te dwingen.

In De Weverland is de GAS-boete een fantastisch en ‘all round’ – excuseer voor deze Engelstalige uitdrukking –  inzetbaar fenomeen. De N-VA-burgemeester van Denderleeuw kondigde aan dat het Vlaamse karakter van de gemeente in de verf wordt gezet waarbij er nieuwe gemeenteborden komen met als opschrift ‘Denderleeuw, Vlaamse gemeente’.

Verenigingen en zelfstandigen worden gevraagd om het Nederlands centraal te stellen, onder meer door nieuwe winkels een Nederlandstalige naam te geven. Waar het voor de N-VA op vlak van onze arbeidsomstandigheden en lonen allemaal niet liberaal genoeg kan zijn, zijn er op vlak van taalgebruik geen beperkingen aan de overheidscontrole die de partij wil. Straks zal de partij nog optreden tegen mensen die te pas en te onpas Latijnse uitspraken doen.

Opvallend hierbij is de verklaring dat wordt nagegaan in welke mate het nieuw-vlaamse beleid kan afgedwongen worden met GAS-boetes. Ook komt er een gemeentelijke dienst om taalklachten op te volgen. Toch wel opvallend: alle gemeenten klagen over een gebrek aan middelen en moeten besparen. Overal dreigt een sociaal bloedbad onder het personeel aangericht te worden en moeten tal van diensten fors inleveren. Maar voor een dienst om de namen van nieuwe winkels te controleren, zijn er wel middelen… Het is een kwestie van politieke keuzes.

(bron: Uilekot.org)