VB-personeelslid opnieuw in opspraak

Het is al langer geweten dat VB-personeelslid Sandy Neel geen problemen heeft met ranzige standpunten. Eerder kwam ze in opspraak met een heuse nazibedevaart in Oostenrijk en Duitsland. Hierna verschenen recent foto’s van Neel die tijdens een feest in het VB-café Leeuw van Vlaanderen (Antwerpen) aan de zijde staat van Blood&Honour “kopstuk” Arnoud Kuipers. Nu publiceert het magazine “Joods Actueel” een andere foto vanop hetzelfde feest: Neel naast Kuipers met T-shirt van Blood&Honour aan. Hiermee wordt het voor Neel moeilijk om te ontkennen dat ze op de hoogte was van de standpunten van Kuipers.

Enkele jaren terug trok Sandy Neel met een groep Voorposters op nazibedevaart naar Oostenrijk en Duitsland. In het kader van een bezoek aan een neo-nazibijeenkomst in Oostenrijk (een herdenking van vroegere nazi-soldaten in Ulrichsberg) werd toen halt gehouden in Wunsidel, Braunau am Inn en Kehlsteinhaus. Toevallig respectievelijk de begraafplaats van nazi-leider Rudolf Hess, de geboorteplaats van Hitler en het “adelaarsnest” van Hitler. Zie ons toenmalig artikel hierover.

Aangezien er relatief weinig media-aandacht was voor dit uitstapje, werd in het VB ook geen aanstoot genomen aan het thema van de bedevaart van Neel en co. Voorzitter Valkeniers mag recent dan nog gesteld hebben dat er in zijn partij geen plaats is voor “nazisten”, voor Neel zijn deze standpunten geen probleem. Neel staat daar niet alleen mee. Valkeniers omschreef in een recent artikel op de VB-site de groepering van Eddy Hermy nog als “neo-nazi’s”, terwijl één van zijn eigen gemeenteraadsleden lid is van die groepering.

De Humo-foto werd door Sandy Neel van tafel geveegd. Ze verklaarde dat ze niet wist wat de politieke achtergrond van Arnoud Kuipers was. Nochtans komen beiden uit dezelfde regio en was Kuipers aanwezig op het verjaardagsfeest van de partner van Neel. Het magazine Joods Actueel publiceerde nu een foto van Neel en Kuipers waarop je iets duidelijker kan zien wat er op het T-shirt van Kuipers staat, het gaat om een T-shirt van Combat 18

Hieronder een directe link naar de foto op de site van Joods Actueel.