Vanhecke haalt uit

Voormalig VB-voorzitter Vanhecke haalde hard uit naar zijn opvolger Valkeniers en het volledige partijbestuur. De heisa rond de extra vergoeding van Valkeniers ter waarde van 2.000 euro per maand is nog het minste, daar kan Vanhecke nog inkomen. Hij vindt het normaal dat de voorzitter meer verdient, maar had dit liever opgelost gezien door Valkeniers een extra mandaat in het parlement te geven. Die vetpotten waren evenwel al uitgedeeld aan anderen. Vanhecke heeft vooral een probleem met het feit dat zijn goede vriendin Morel niet werd aangeduid in de Raad van Bestuur van de VRT.

Ook vindt hij het vervelend dat zijn voorzitter blijkbaar niet in staat is om te reageren op e-mails. Over wie wel werd aangeduid in de raad van bestuur van de VRT kan Vanhecke kort zijn: “twee onbekwame kandidaten” waaronder iemand die “binnen en buiten de partij al lang in opspraak” is (“en dan druk ik me nog zacht uit” aldus Vanhecke).

De ex-voorzitter is kwaad nu zijn vriendin nogmaals aan de kant werd geschoven. “Wanneer een partij liever twee onbekwame kandidaten van de “Antwerpse gemeenteraadsfractie” op strategische posten benoemt dan het risico te lopen bekwame en loyale mensen te benoemen die misschien niet altijd naar de pijpen van de Antwerpse club zullen dansen is er iets zeer ernstig mis. Er komt een moment waarbij het doel de middelen niet meer heiligt en de middelen zelfs het doel besmeuren. Al wie nu nog zwijgt en het hoofd afwendt wordt medeplichtig.”