Maakt NSV zich op voor nieuw geweld in Antwerpen?

De studenten van de NSV (Nationalistisch Studentenverbond) maken zich op om in Antwerpen te betogen. Bij een vorige NSV-betoging in Antwerpen vielen er nadien rake klappen in een café op de Stadswaag. De NSV’ers lieten daar drie jaar geleden een spoor van vernieling achter. Ze werden vreemd genoeg vrij gesproken voor dit geweld, maar doen vandaag weinig moeite om het geweld te ontkennen.

 

Op de Facebookpagina die de NSV-betoging aankondigt, is Vlaams Belanger Bert Deckers er als eerste bij om te reageren. Het feit dat de NSV-betoging van de Stadswaag vertrekt, is voor hem aanleiding om aan te kondigen dat het café in kwestie “weeral kan gaan aftellen.” Dat van het café heeft hij “van horen zeggen ;-))”. Een andere NSV’er reageert: “Hahahahaha, op de stadswaag, schitterend!” en nog een andere: “En daarna een pintje in de Markies? :p”.

Naar aanleiding van het geweld in 2007 werden de NSV’ers vrijgesproken door de rechtbank omdat die meende dat er onvoldoende bewijs was voor de persoonlijke betrokkenheid van de vijf. Het geweld zelf en de band met de NSV-betoging werden wel erkend. Bij het geweld was er heel wat schade en raakten de uitbater en diens vriendin gewond. De aanvallers werden door getuigen geïdentificeerd, maar dat volstond blijkbaar niet voor de rechtbank.

De vrijspraak voor de vijf sterkt hen blijkbaar door meteen aan te kondigen dat een nieuw bezoekje aan het zelfde café wel eens tot de mogelijkheden behoort. Alleszins is het duidelijk dat de veiligheid er niet kan worden gegarandeerd indien achteraf toch niet wordt opgetreden tegen de geweldenaars die wel pleiten voor een harde aanpak van criminaliteit, maar niet als het om eigen criminaliteit gaat.

Voor eventueel fysiek geweld dienden zich reeds enkele kandidaten aan bij de NSV-betoging. Onder de 164 personen die via Facebook aangaven naar de NSV-betoging te gaan, zagen we heel wat aardig gezelschap. De verantwoordelijken (onder meer Michiel H. en David A) voor de fysieke aanval op een ALS-bijeenkomst in Antwerpen begin oktober, staan er allemaal tussen.

Ze zullen er vervoegd worden door de gekende figuren van Voorpost en co. Sandy Neel en haar vriend Yannick De Ruiter zijn uiteraard van de partij, benieuwd of ze hun vrienden uit Blood&Honour kringen ook zullen meebrengen. Ook komen er heel wat VB’ers: van Rob Klop Verreycken tot Pieter Huybrechts.

De NSV’ers willen Antwerpen opnieuw onveilig maken op 4 maart. Anti-fascisten moeten zich organiseren om van de vreedzame tegenbetoging een succes te maken zodat we de straten niet overlaten aan het zootje ongeregeld dat met de NSV’ers zal opstappen. Doe mee!