NSV niet erkend in Gent

Gisteren was een zwarte dag voor NSV-Gent. Niet dat er een nieuwe herdenking van nazi-collaborateurs op de agenda stond, neen, het werd een zwarte dag die de NSV’ers niet zo leuk vonden. Ze kregen een pandoering: geen erkenning en amper volk op een betoging, de eerste NSV-betoging ooit ter ondersteuning van een islam-fundamentalist die door hen werd uitgenodigd om te spreken aan de universiteit.

Jarenlang wordt door NSV al campagne gevoerd om erkend te geraken aan de Gentse universiteit. Dat leek bijna te zijn gelukt, maar nu werd alsnog beslist om de extreem-rechtse studenten niet te erkennen en bijgevolg geen subsidies en infrastructuur ter beschikking te stellen voor de verspreiding van hun haat en geweld. Dat gebeurde met evenveel voor- als tegenstemmen, waardoor het voorstel tot erkenning niet kon worden aangenomen. De Actief Linkse Studenten staan mee vooraan in het verzet tegen de erkenning van NSV.

NSV hield gisteren een betoging in Gent om te protesteren tegen het feit dat er geen zaal werd verleend voor een debat tussen Dewinter en een woordvoerder van Sharia4Belgium. Inderdaad, NSV kwam op straat om te eisen dat de Gentse unief een islamfundamentalist aan het woord zou laten. Blijkbaar waren de NSV’ers zelf niet bepaald enthousiast voor dat idee, de optocht was geen succes. Een 20-tal NSV’ers liep door de straten met slogans als “linkse ratten, rol uw matten”. Dat was geen reclame voor één of andere tapijthandel, het was een wanhoopskreet.

De komende maanden zal NSV opnieuw erkend willen geraken in Gent. Bovendien organiseren ze normaliter begin maart een grotere betoging in Gent. Doe mee met het anti-fascistisch verzet!