NSV wijkt uit naar Edegem voor internationale nazimeeting

edegemNadat we hier bekend maakten dat NSV een internationale nazimeeting aan de Antwerpse universiteit aankondigde, reageerde de rector van de universiteit dat geen toelating werd gegeven voor een dergelijke bijeenkomst. Nu verspreidt NSV een nieuwe affiche waaruit blijkt dat naar Edegem wordt uitgeweken.

In ‘De Basiliek’ in Edegem gaan regelmatig extreemrechtse bijeenkomsten door. Van de Vlaams-nationale debatclub tot een congres van de marginale neonazi’s van N-SA, allemaal vonden ze onderdak in ‘De Basiliek’. Nu volgt een internationale nazimeeting georganiseerd door de studenten van het Vlaams Belang.

Wat de leiding van het Vlaams Belang van deze activiteit denkt, is niet duidelijk. Doorgaans worden pas achteraf de handen in onschuld gewassen. Tom Van Grieken deed dit zelfs voor een NSV-meeting met de Duitse neonazileider Udo Voigt die hij zelf organiseerde. Achteraf stelde hij in zijn hoedanigheid van VB-voorzitter dat de “toenmalige NSV-leiding” een inschattingsfout maakte bij het organiseren van die meeting.

Het gemeentebestuur van Edegem – een coalitie van N-VA, Open Vld en Groen – heeft nog niet gereageerd op het feit dat een internationale nazimeeting in deze gemeente plaatsvindt.