Linkse socialisten op concert van Anti-Flag. Interview

Gisteren was er in Antwerpen een concert van Anti-Flag, een bekende anti-racistische en anti-kapitalistische punk-rock band. LSP had binnen een infostand gekregen en voerde campagne met 7 jonge leden. We vroegen en kregen een kort interview met Pat Thetic, de drummer van de groep.

 

Op het concert waren er 600 aanwezigen. Velen stonden erg open voor onze standpunten en waren bereid om daar ets aan bij te dragen. We haalden 125 euro strijdfonds op en verkochten 14 exemplaren van ons maandblad.

De sfeer tijdens het concert was erg goed en tussen de nummers kwamen er vanaf het podium politieke boodschappen zoals dat het niet aan ons is om de crisis te betalen, maar dat Obama en de andere regeringsleiders wel met ons staatsgeld de corrupte banken uitbetalen.

Anti-Flag riep ook op om je te organiseren en te strijden tegen het kapitalisme dat vandaag voor velen tot armoede en miserie leidt. Het was volgens ons een zeer geslaagd optreden zowel sociaal als politiek.

En om met de woorden van Pat Thetic te eindigen: het zijn wij die iedere dag op straat staan en steun proberen te verzamelen en dat is het belangrijkste, Anti-Flag probeert hier gewoon een steentje aan bij te dragen.