Serieverkrachter kondigt meetings in 43 landen aan, ook in Brussel

Een oproep van voorstanders van de zogenaamde 'verkrachtingscultuur' voor een bijeenkomst in Brussel komende zaterdag, als onderdeel van een internationale reeks meetings op dezelfde avond, leidt tot protest.
Een oproep van voorstanders van de zogenaamde ‘verkrachtingscultuur’ voor een bijeenkomst in Brussel komende zaterdag, als onderdeel van een internationale reeks meetings op dezelfde avond, leidt tot protest.

Op 6 februari organiseert Daryush Valizadeh – auteur, ‘pick-up artist’ en serieverkrachter, beter bekend als RooshV – meetings in 43 steden over heel de wereld. Ook in België zullen zij verzamelen in de hoofdstad. RooshV schrijft in zijn ‘reisgidsen’ hoe een man het beste vrouwen verleidt in verschillende landen. Hierbij moedigt hij lezers aan tot allerlei walgelijke “technieken” en zelfs verkrachting. Zijn boeken staan vol anekdotes waarin hij met trots stelt dat hij vrouwen misbruikt. In februari 2015 riep hij op om verkrachting op private eigendom te legaliseren. Dit zou er volgens hem voor zorgen dat vrouwen zich beter zouden beschermen tegen de dreiging van seksueel geweld…

Artikel door Stef D (Antwerpen)

Op de website van de man toont hij dat zijn haat zich niet beperkt tot vrouwen alleen. Men laat er zich dagelijks negatief uit over LGBTQIA+ mensen, arbeiders, vluchtelingen, kansarmen en werklozen. Valizadeh pleit ook voor het vasthouden aan strenge gendernormen en vindt mannen die hier niet aan voldoen zwakkelingen.

Zijn volgelingen in Brussel zullen zaterdag om 8 uur ’s avonds op de Place Royal/Koningsplaats verzamelen. Enkel heteroseksuele mannen zijn toegelaten. Men heeft reeds gedreigd alle manifestanten die opkomen tegen seksisme te filmen om zo vergeldingsacties tegen hen te kunnen uitvoeren. RooshV had het in een van zijn megalomane uitspraken zelf over “furious retribution” tegen zij die hij niet welkom acht (zie: http://www.thenational.scot/news/militant-pro-rape-pick-up-artist-organises-events-in-scotland-where-female-gate-crashers-risk-furious-retribution.13146).

Als socialisten kunnen we een evenement als dit niet onder onze neus laten plaatsvinden. Seksisten, racisten en verkrachters als deze horen niet thuis in onze straten. Hun doel is het verspreiden van haat en verdeeldheid. Hun filosofie is die van de wet van de sterkste en de dominantie van een gender over een ander, onder dreiging van geweld. Dit is onacceptabel. Als arbeidersklasse kunnen we ons niet laten verdelen in ongelijke groepen. Alleen samen kunnen we strijden tegen onderdrukking in alle vormen. Verzet tegen dit soort reactionaire groupuscules is meer dan ooit nodig. Ideologieën als de hunne worden steeds gangbaarder op het, voor hen veilige, internet. Als zij voet aan de grond krijgen in onze wijken en steden zullen ze hier zelfvertrouwen uit putten en overgaan tot het praktiseren van hun militante seksisme.

Er is een protestactie gepland tegen deze seksistische meeting. De actie vindt zaterdag plaats op het Koningsplein in Brussel om 20u.

Update: RooshV heeft alle bijeenkomsten afgelast. Het groeiende protest ertegen heeft daar ongetwijfeld een belangrijke rol in gespeeld.