Utrechtse studenten protesteren tegen bezuinigingsplannen van kabinet Rutte

Op vrijdag 10 december zullen studenten om 12:30 op de Uithof, Universiteit Utrecht, demonstreren tegen de bezuinigingsplannen van kabinet Rutte. De studenten, verenigd in het Studenten Actie Comité Utrecht, willen hiermee aandacht vragen voor het desastreuze effect van de kabinetsplannen op het onderwijs en de rest van de samenleving. Ze sluiten zich hiermee aan bij protesten die in verschillende steden van Nederland worden georganiseerd tegen de bezuinigingen. Studenten Actie Comité Utrecht roept iedereen met een hart voor onderwijs op; scholieren, studenten, docenten, onderwijs medewerkers, bezorgde ouders, om zich aan te sluiten bij de demonstratie.

 

Volgens de studenten voert Kabinet Rutte een beleid dat de toegankelijkheid en kwaliteit van onderwijs ernstig zullen aantasten, dit is onderdeel van het algehele bezuinigingsbeleid waarbij de schuld van de crisis bij de ‘gewone burger’ wordt gelegd in plaats van bij degene die deze hebben veroorzaakt. De studenten plaatsen deze acties in de context van Europese acties; massademonstraties en bezettingen tegen bezuinigingen in het onderwijs in onder andere Groot Brittannië, Italië, en Griekenland. Utrechtse student Jilles Mast: “Deze protestdag is het startschot van aankomende grootschalige acties van de snel groeiende studentenbeweging in Nederland tegen het beleid van kabinet Rutte.”

De demonstratie zal starten om 12:30 bij het Minnaertgebouw op de Uithof waarna onder begeleiding van muziek en theater zal worden gelopen richting het plein voor de Universiteitsbibliotheek. Hier zullen verschillende sprekers vanaf 13:15 hun visie uiten over de situatie rond de bezuinigingen in het onderwijs in Utrecht, Nederland en internationaal.

Studenten Actie Comité Utrecht is een actiegroep die vorige maand is opgezet om zich te verzetten tegen de bezuinigingen van kabinet Rutte. Dit initiatief wordt gesteund door verschillende Utrechtse groepen en individuen.

Kijk voor meer informatie op: studentenprotestutrecht.wordpress.com