GAS-waanzin in Lokeren. Boete voor te luide werfmuziek…

De willekeur en individuele interpretatie bij het uitschrijven van GAS-boetes heeft weer een nieuw voorbeeld opgeleverd. In Lokeren kregen twee metsers een boete omdat hun werfradio te luid zou staan. Iemand uit de buurt had hierover geklaagd en twee agenten kwamen de vaststelling maken dat de radio te luid zou staan. Met een boete voor de twee bouwvakkers tot gevolg.

Een meetinstrument kwam er niet aan te pas. Wat ook niet nodig is, want in het GAS-reglement van de stad Lokeren staat niet vanaf hoeveel decibel een geluid als overlast beschouwd wordt. Men vertrouwt op het “objectieve aanvoelen” van de agent of GAS-ambtenaar. Om objectiever te werk te gaan, heeft de stad Dendermonde bijvoorbeeld al enkele oplossingen gevonden: de wijkagenten krijgen zes extra digitale fototoestellen ter beschikking en het stadsbestuur heeft ook de aankoop van een mobiele camera goedgekeurd. Twee investeringen die ongetwijfeld ook wat geld moeten opbrengen.

Laat ons het daarom nog maar eens herhalen. Stop de willekeur, stop de absurditeiten. Geen boetes om de lokale begrotingstekorten te dichten, laat de verantwoordelijken voor de tekorten betalen!

Jef