Interim. Stop de onzekerheid!

De Kristelijke Arbeidersjongeren (KAJ) voeren actie tegen de interim-maffia. Ze klagen aan dat jongeren als wegwerparbeiders worden gebruikt. De onzekere contracten zorgen voor willekeur en vooral voor een gebrek aan toekomstperspectieven voor de jongeren. Probeer maar eens je leven op te bouwen aan de hand van tijdelijke, onzekere en laag betaalde jobs.

De KAJ voerde in verschillende steden actie en verzamelde tientallen getuigenissen van jongeren die met een kluitje in het riet werden gestuurd door interimkantoren. Anderen werken jarenlang met week- of dagcontracten. Volgens de KAJ zijn er heel wat valse vacatures. Bij de beoordeling van jongeren heerst willekeur. De kantoren beschouwen jongeren als een nummer en niet als een mens.

Steeds opnieuw wordt gezegd dat wie wil werken wel een job vindt. Dat klopt niet als we de cijfers van het aantal werkzoekenden naast het aantal vacatures leggen . Bovendien is het niet correct om de keuze van werk als iets individueel te zien. Alsof jongeren ervoor kiezen om met dagcontracten te werken waardoor ze geen enkele financiële zekerheid hebben en hierdoor vaak niet alleen kunnen wonen.

Een van de actievoerders van de KAJ in Oostende verklaarde in de media: “De lijst van dagcontracten die ik heb gehad, is wel vijf bladzijden lang. Als je daarmee bij de uitzendconsulenten komt aanzetten om aan te tonen dat je ervaring hebt, lachen ze je uit. Maar als je ze niet hebt, zeggen ze dat je te lui bent om te werken. Weet je wat het is als op de duur jouw ouders of lief niet meer geloven dat je je best doet om werk te zoeken?”

Stop de onzekerheid en het misbruik! Degelijke jobs voor iedereen!

> Meer info: interimactie.be